Munzur Üniversitesi’ndeki TÜGVA protestosunda 11 gözaltı

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 5:13 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma 5:13 pm

Munzur Üniversitesi’nde TÜGVA ve Genç Ofis yöneticilerini protesto eden öğrencilere polis ve özel güvenlik müdahale etti. 11 öğrenci gözaltına alındı.

Tunceli’de bulunan Munzur Üniversitesinde okuyan bir grup üniversiteli, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Genç Ofis ve TÜGVA yöneticilerinin, gençleri burs veririz ve barınma yeri sağlarız vaatleri ile etkileyerek AKP çalışmalarına götürdüklerini, bu durumun üniversite içinde huzursuzluk yarattığını söyleyerek protesto gösterisi yaptı.

Kampüste bir araya gelen öğrenciler bir önceki gün gerçekleştirilen protesto yürüyüşü sonrası oturma eylemi yapmak isteyince polis ve özel güvenliğin müdahalesi ile karşılaştı. 11 öğrenci polis ekiplerinin sert müdahalesi sonrası gözaltına alındı.

Basın açıklaması yapan öğrencilere slogan atılması ve halay çekilmesi durumunda müdahalede bulunacağını söyleyen polis ekipleri, oturma eylemi yapan öğrencileri yerde sürükleyerek gözaltına aldı. İlk edinilen bilgiye göre eylemde 4’ü kadın olmak üzere 11 öğrencinin gözaltına alındı.

Kayyımla yönetilen belediyenin boşalan koltuğuna TÜGVA temsilcisi atandı