Münevver Karabulut’un katledildiği villa kentsel dönüşüme girdi

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2023 Cuma 10:38 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2023 Cuma 10:38 pm

Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği Bahçeşehir’deki villa, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yerine 12 katlı apartman dikilecek.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre; Türkiye’de infial yaratan Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği vahşet evi yıkılıyor. Bahçeşehir’de bulunan evin de aralarında bulunduğu Şelale Evleri Sitesi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yerine 12 katlı apartmanlar dikilecek.

Evin yıkılacağını duyan Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut “İnşallah yıkılır” dedi. İlçede bulunan çevre gönüllülerinden oluşan özel bir platform ise villaların yıkılmasını önlemek için iptal davası açtı.

NE OLMUŞTU?

Lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından katledildi. Karabulut’un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulunmuştu. Cinayet duyulduktan sonra Türkiye kamuoyunda dikkat çekmiş ve büyük tepki oluştu.

Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetten 197 gün sonra teslim oldu. Garipoğlu’nun yargılama süreci 18 Kasım 2011 tarihinde mahkûmiyet kararının verilmesiyle sona ermişti.

Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri’de cezasını çektiği 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde kendini asarak canına kıydı.

Vahşice öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun ölmediği iddiası üzerine mezarın açılması talebinde bulunmuş ve talep reddedilmişti. Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, reddedilen karar için bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Bir üst mahkemeye yapılan talep de reddedildi.

Cem Garipoğlu için mezar kararı!