Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun babasını gözaltına alan polis konuştu!

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 12:26 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 12:26 pm

Münevver Karabulut’u canice katleden Cem Garipoğlu’nun babası Nida Garipoğlu’nu gözaltına alan polis soruşturmada yaşananları anlattı. Nida Garipoğlu’na Münevver Karabulut’un cesedinin fotoğraflarını göstererek konuşturmaya çalıştığını anlatan emekli polis “Fotoğrafları görünce şok geçirdi. Bakamadı.” dedi.

İstanbul’da 13 yıl önce canice katledilen Münevver Karabulut’un cinayeti yeniden gündeme geldi. Baba Süreyye Karabulut, kızının katili Cem Garipoğlu’nun ölmediği iddiasıyla mezarının açılmasını talep etti. Ancak talep reddedildi.

Münevver Karabulut’un katledilmesinin ardından 197 gün boyunca nerede ve kim tarafından saklandığı ise Karabulut cinayetinde en çok merak edilen konulardan biri oldu. Cem Garipoğlu’nun babası Nida Garipoğlu’nu gözaltına alınan emekli polis Erdoğan Yangaz, soruşturma sürecini Habertürk’e anlattı.

Emekli polis Yangaz, yaşananları şöyle anlattı:

Emekli polis memuru Erdoğan Yangaz o soruşturmada yaşadıklarını Habertürk’e anlattı. Cem’in yakalanması için çeşitli çalışmalar yaptığını anlatan Yangaz, “Savcılığın talimatı üzerine Cem’in babası Nida Garipoğlu’nun gözaltına alınması istendi. O göreve ben gittim. Ekibimle işyerine gittim. Ekibimi girişte önlem amaçlı tuttum. İçeri girdim babayı sordum ‘Toplantı odasında haber verelim’ dediler. Güvenlik görevlisi bir düğmeye basacaktı. Hemen engelledim. Sakın bir yere basmayın ve kimseye haber vermeyin ben kendim giderim dedim. Ne olur ne olmaz binanın başka çıkış yeri olur kaçarsa diye önlem aldım. Toplantı odasına çıktım. Cinayet bürodan geldiğimi söyleyerek Nida Garipoğlu’nu gözaltına aldım.”

“CEM’İN YERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN KARABULUT’UN CESEDİNİN FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİM”

O gün anne Tülay Garipoğlu da gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemlerin ardından baba ve anneyi adliyeye götürdüklerini anlatan Yangaz, baba Nida Garipoğlu’nun tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini belirtti. Mahkemeden de baba hakkında tutuklama kararı çıktığını söyleyen Yangaz “Babayı Metris cezaevine götürmek için yola çıktık. Baba arka koltukta ben de yanında oturuyorum. Önde de başkomiserimiz Aydın vardı. Aracı da diğer ekip arkadaşım sürüyordu. Ben yoldayken baba Nida ile diyalog kurarak onu konuşturarak Cem’in yerini öğrenmek istiyordum. Çünkü ifadesinde Cem’in nerede olduğunu bilmediğini söylüyordu. Ona sorular sormaya başladım ve ‘Oğlun bir yavrucağı katletti. Nerede olduğunu biliyorsun’ dedim. ‘Bilmiyorum diye bana cevap verdi. Ben de ona cep telefonunda Münevver’in başı kesilmiş cesedinin fotoğraflarını gösterdim. ‘İşte bak oğlun masum bir kızı bu hale getirmiş’ dedim. Fotoğrafları görünce şok geçirdi. Bakamadı başını hemen çevirdi.’ Vicdanın varsa konuş’ dedim. Ama sonra tek kelime bile etmedi.”

Münevver Karabulut davasında şoke eden detaylar yıllar sonra ortaya çıktı