Münevver Karabulut cinayeti! Cem Garipoğlu’nun 10 yıl sonra mezarı açılıyor

Yayın tarihi: 26 Eylül 2024 Perşembe 12:57 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2024 Perşembe 3:22 pm

Münevver Karabulut’u katleden ve 2014 yılında Silivri Cezaevi’nde ölü bulunan Cem Garipoğlu‘nun mezarının açılmasına ilişkin başvuru kabul edildi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir fethi kabir işleminin 3-4 gün içinde yapılacağını belirtti.

İstanbul Bahçeşehir’de 3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, fethi kabir işleminin 3-4 gün içinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Epözdemir, “Savcılığın talimatına göre, Cem Garipoğlu’nun cesedi tamamen çıkarılacak, Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek, orada inceleme yapılacak, tekrar ceset mezarlığa konulacak” dedi.

Epözdemir’in açıklaması şöyle:

“Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut’un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz.

Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye’de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu’nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut’un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik.

Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazıldı.

Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak.

Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir.
Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir.

Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur”

AVUKAT EPÖZDEMİR’DEN YENİ AÇIKLAMALAR

Avukat Rezan Epözdemir, yaşanan gelişmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özdemir, şunları söyledi:

-Bütün süreci gözlemlediğimizde, aile bana geldi “Biz çok rahatsızız, uyuyamıyoruz sabahlara kadar, hayatıma son vermek istiyorum artık. Ben inanmıyorum Cem Garipoğlu’nun öldüğüne, mezarı açtıralım” dedi.

-Bu karar çok kıymetli. ‘Cem Garipoğlu öldü mü’ tartışmalarını sona erdirecek, kamu vicdanını rahatlatacak bir karar.

-Gittiğim her yerde, kimse Cem’in öldüğüne inanmıyor. Bizim görevimiz, maddi gerçeği ortaya çıkarmak, adaleti tecelli ettirmek ve yargının saygınlığunu, güvenilirliğini temin etmek. Fethi kabir istedik. 2023 yılında ‘mezar açılsın’ dedik.

-Cem Garipoğlu’nun, bu caninin ölmemiş olabilme ihtimalini de tevsik edecek gelişmeler yaşandı dosyada. Pskikoloğun ‘intihara meğilli değil, intihar etmesini beklemiyorum’ diye raporu var. Antideprasan kullanmıyor. Bir gün önce ‘beni çıkarın’ diyor, Çince, Rusça öğreniyor.

-Önceki gün koridorda yürüyor, düşünüyor. Görüntüler çıktı kamuoyunda. Biz bunun üzerine başvuru yaptı. Sonuna kadar hukuki mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu karar, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’yla da görüştüm. Bu karar çok hızlı bir şekilde infaz edilecek bir karar. Hepimizin ortak şiarı, maddi gerçeğin ortaya çıkması, kamu vicdanının rahatlaması.

MEZAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Epözdemir, Garipoğlu’nun mezarının ne zaman açılacağı ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

“Mezar 3-4 gün içinde açılacaktır. Özellikle mezarlıkta tedbir ve önlemlerin alınmasını talep ettim. Savcılığın talimatına göre, Cem Garipoğlu’nun cesedi tamamen çıkarılacak, Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek, orada inceleme yapılacak, tekrar ceset mezarlığa konulacak.”

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut’un 3 Mart 2009 günü cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından İstanbul Bahçeşehir’de bir çöp konteynerinde parçalanmış halde bulunmuştu. Başı gitar kutusunda bedeni ise valizde bulunan Karabulut cinayetiyle ilgili olarak aranan sevgilisi Cem Garipoğlu ise cinayetten 197 gün sonra teslim olmuştu.

17 Eylül 2009 günü avukatıyla birlikte teslim olan Garipoğlu, “Çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmış,10 Ekim 2014 tarihinde de Silivri’deki kapalı cezaevindeki koğuşunda ölü bulunmuştu.

Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri 10 yıl sonra ortaya çıktı

 

Kaynak: HABER MERKEZİ