Münbiç’te yeniden hareketlendi, mesafe sadece 400 metre

Yayın tarihi: 31 Aralık 2018 Pazartesi 3:58 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2018 Pazartesi 3:58 pm
Suriye’nin Münbiç şehrine sevkiyatı devam eden Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) birlikleri, PYD bölgesine 400 metre mesafeye kadar geldi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Münbiç’e harekât için hazırlıklarını neredeyse tamamladı. Harekat kapsamında ilerleyen Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Sultan Murad Tümeni, PYD bölgesine 400 metre mesafeye kadar geldi.

SURİYE BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Suriye ordusu ise Mendiç’e girdiğine ilişkin fotoğrafları Rus medyasına servis etmeye başladı. Sputnik’in haberine göre, rejim güçleri Halep vilayetinde bulunan Münbiç’in batı sınırı boyunca konuşlandı. Münbiç şehri 2016’dan bu yana omurgasını Türkiye’nin ‘terörist’ olarak tanımladığı YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) denetimindeydi.

ABD ASKERLERİNİ ÇEKECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump geçen hafta Suriye’deki askeri birliklerini üç ay içerisinde çekeceklerini açıklamıştı. Ancak çekilme takvimi verilmemişti. Türkiye’nin olası operasyonunun hedefindeki YPG ise ABD’nin çekilme kararı sonrası Şam’a çağrı yaparak Münbiç’in kontrolünü ele almasını istemişti. Suriye ordusu da şehirde kontrolü aldıklarını açıklamıştı ancak ABD bunu reddetmişti. ABD Savunma Bakanlığı Suriye ordusunun Münbiç’e girmesiye ilgili, “Rejimin girdiği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” demişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Suriye’nin Münbiç’e yönelik psikolojik çalışma ve eylem içerisinde olduğunu söylemiş, “Ortada kesinleşmiş bir şey yok. Bir saat kadar önce arkadaşlarımızla görüştük, kesin bir şey söz konusu değil” diye konuşmuştu. Erdoğan, ABD lideri Trump’le telefon görüşmesinden sonra aralarında Münbiç’in de olduğu bölgeye yönelik askeri operasyonu ertelemişti.