‘Mültecilere 10 kat zam’ demişti… Bolu Belediye Başkanı Özcan’dan yeni açıklama

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2021 Salı 2:34 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 Salı 2:34 pm

Mültecilere su faturası ve vergide 10 kat zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geri adıma atmayacağını söyleyerek, “Fazlasını da yapacağım” dedi.

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, dün belediye binasındaki basın toplantısında, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıkladı. Özcan, gelen tepkilerin üzerine, geri adım atmayacağını söyledi.

Bolu Belediye Başkanı: Yabancılardan 10 kat daha fazla ücret alacağız

Tepkiler üzerine Habertürk yayınına katılarak yanıt veren. Özcan “Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım” dedi.

Mültecilerden toplumun rahatsız olduğunu ve göçmenlerin Türkiye’ye entegre olamadıklarını söyleyen Özcan, “Benim askerim orada şehit olacak, sokaktaki Suriyeli de akşama kadar gelene geçene bakacak!” ifadelerini kullandı. Tanju Özcan, hukuka aykırı bir işlem yapmayı planlamadığını, yapacaklarının hukuka uygun olacağını ve kendi yaptırdığı anketlerde bu konuda halkın yüzde 85 desteğini aldığını iddia etti.

Bolu Belediye Başkanı ile Can Dündar arasında ‘Mültecilere 10 kat zam’ tartışması

AFGAN İŞÇİ ÇALIŞTIRDIĞIM YÖNÜNDEKİ  İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Tanju Özcan, evinde Afgan işçi çalıştırdığı yönündeki iddialara ise “Doğru değil, çalışanım Faslı bir Türkiye vatandaşıydı, 6 ay kadar sigortalı olarak çalıştı, hatta bununla ilgili müfettiş incelemesi de geçirdim” yanıtını verdi.