Mulan ortalığı yıkıp geçti

Yayın tarihi: 12 Eylül 2020 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma 5:05 pm

Disney’in dijital yayın platformu Disney+’da yayınlanan Mulan filmi hayli ilgi gördü

2020’nin en çok beklenen filmlerinden birisi de Mulan ’dı. Bilindiği üzere Disney son birkaç yıldır klasikleşmiş olan karakterlerini beyaz perdeye aktarıyor. Alaaddin ve Aslan Kral gibi ülkemizde de ilgi gören filmler 1 milyar dolarlık hasılat barajını rahatlıkla aşmış ve Disney’in yüzünü güldürmüştü.

Disney aynı başarıyı Mulan’dan da bekliyordu. Fakat dünyanın başına musallat olan koronavirüs salgını yüzünden tüm dengeler değişti. İlk olarak Mulan’ı ertelemeyi düşünen Disney ardından farklı bir strateji uygulamaya karar verdi.

Mulan

Disney+’ın kullanımda olduğu ülkelerde Mulan’ı bu platform üzerinden 30 dolara satan Disney kısa bir süre içerisinde 33.5 milyon dolarlık hasılata ulaşmayı başardı.

Genel olarak bakıldığında Mulan’ın Disney+ üzerinde hayli büyük ilgi gördüğü söylenebilir. Fakat bu film normal bir süreçte sinemalarda gösterime girseydi rahatlıkla 1 milyar doları aşabilecek kapasiteye sahipti.

Sonuç olarak Disney Mulan’dan zarar edecek. Fakat madalyonun bir de öteki yüzü var. Mulan sayesinde Disney+ aboneliklerinde önemli bir artış yaşanmış. Elbette bu artışın daimi olması önemli.

Sadece Mulan’dan zarar etmek Disney’i hiçbir şekilde etkilemeyecektir. Muhtemelen önümüzdeki dönemde Marvel dizileri yayınlanmaya başladığında Disney+ müşteri kapasitesini kat ve kat arttıracaktır. Bekleyip göreceğiz.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Disney+ hala ülkemizde kullanılabilir değil.

OPPO A32 yüksek fiyatı ile karşımıza çıktı!