Muhteşem Ruh

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 9:49 am - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 9:49 am

Sayıl Cengiz Gündoğdu

İzmir Belediye Reisi koskoca bir yalanla tarihi tahrif etti. Reise göre Yunan ordusunu padişah Vahiddedin davet etmiş. Ve İzmir Osmanlı’dan kurtulmuşmuş. Ruhtan mahrum, çarpık kafalı bu adım Osmanlı’nın muhteşem ruhunu anlamaktan aciz ve tarih ilminden bihaber.

İzmir Osmanlı’dan mı kurtuldu? Osmanlı’ya küfreden şahıs şunu bilmelidir ki , Osmanlı dünyada adaletin temsilcidir.

Osmanlı, dünyada ve tarihte eşi ve menendi olmayan muhteşem bir ruhtur. Bu ruh namütenasip olup hiçbir nazariyeye tekabül etmez.

Osmanlı tekfir ve teşhir eden o reisin aklı Osmanlı umdesini ve ahlakiyesini bizatihi ve bilfiil idrakten mahrumdur.

Osmanlı’yı habis bir ruh yıkmıştır. Bu habis ruh milliyetçiliktir. Avrupa’da başlayıp, memleketimize sirayet eden habis ve bu şeytani ruh, ilk evvel İttihat ve Terakki vasıtasıyla Abdülhamid’i tahtan indirmiştir. Böylece şeytani ve habis ruh, insanların beynini felç etmiştir. Bu meyanda yedi cihana hükmeden şanlı Osmanlı ruhu sarsıntıya uğramıştır. Ulus devletin kuruluşu ile halkımız esaret zinciri altında masum ve mahzun olmuştur.
Burda tarih üstünde durmak lazım gelir. Tarihi kim yapıyor, kim yazıyor ve kim, kime, nasıl ve niçin anlatıyor. Ve fakat bu milyaz içinde şarlatanca bir tavırla tarihle oynanmaz. Tarihle oynarsanız ve tarihi indi müşkilata müncer kalırsanız tarih sizi çarpar. Tarih sizi çarpınca çarpık çurpuk bir hikaye çıkar ve bu çarpık çurpuk nesiller meydana gelir. Ve nesilleri tarihten koparırsınız. Tarihten kopunca İzmir Belediye Reisi gibi olursunuz. O zaman ne olur? O zaman şu olur. Ortada ne Mustafa Kemal kalır, ne Kemalizm ne de Atatürkçülük. Böylece tarihte işe yaramayan delik kabak gibi kalırsınız. Kabakta şunlar yazılır ve öğretilir Kemalist tarihe göre düşman İngiliz değil, Yunan’dır. Bunun üzerine İngilizlere karşı kazandığımız savaşlardan bahsedilmez. Türkiye’de istihsal edilen tarih İngilizleri unutturur. Düşmanımız zavallı Yunan’dır. O zavallıları yendik ve fakat İngilizleri yenebildik mi. Binlerce insanı toplayıp müzikle ve daha başka enstrümanla sarhoşa çevirip, dans diye tepinerek ve bin bir hezeyanla bir şehrin istiklali kutlanmaz.

Unutmayalım ati Osmanlı’nındır. Çünkü Osmanlı muhteşem bir ruhtur.