Mühim bir operasyon

Yayın tarihi: 23 Eylül 2021 Perşembe 12:53 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe 12:53 pm

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Üstadımız, muharrir muhterem Ertuğrul Özkök’ten öğrendiğimize göre, Türkiye’de yakında mühim bir operasyon başlayacaktır. Muhterem sosyolog Özkök’ten aldığımız bu bilgiyi radikal bir biçimde ihata eyledik. Bu bilgi ve araştırmadan sonra elde ettiğimiz bilgi ve malumatı okurlarımıza sunuyoruz.

Evvela selam eder ve bu mevzu ile şunu sormaklığımız icab eder. Sual şudur: Bu operasyon neyin operasyonudur?

Bu sualin cevabı şudur: Bu operasyon Popo Kaldırma Operasyonudur (P.K.O)

Tabii bu cevaptan sonra şu sual akla gelir ki, burada mühim olan nokta-i nazariye şudur ki, haddi zatında P.K.O. insanlara yapılır ve hakikat şudur ki, bu insanların yaşları 20 ila 65’tir. Dikkat edilmesi icap eder ki, 65 ve üstüne bu operasyon tatbik edilmez.

Zaten 65 ve üstünü sokakta göremeyiz. Onlar evde oturmak zorundadır.

P.K.O. evde oturanlar için değildir.

O zaman şunu sormamız en akla yakın olup sual şudur. Bu P.K.O. niçin ve neden veya nasıl evde oturanlara tatbik edilmez. Bunun esbab-ı mucibesi şudur, 18.yüzyıl alimlerinden Taka-tuka ki Semerkant’tan İstanbul’a gelmiş ve Vezneciler semtinde Vezneciler fraksiyonunu kurmuştur. Bu fraksiyona göre (sözüm meclisten dışarı) ayakta idrar yasaktır. İdrar, oturarak pratiğe sokulmalıdır. Bu pratik için oturup kalkmak icap eder. Buna göre poposu geniş ve aşağı olanlar bu pratiği yapamaz. İşte bu pratik için P.K.O. şarttır. Velakin Taka-tuka efendinin 19. yüzyılda yaşayan 7. Murat bir başka Muradiye alimine göre (Murat, ailenin 7. çocuğudur. Fakat hatun kişi, muhterem valideleri kız beklerken erkek doğurmuştur. Buna karşı muhterem valideleri Murat’a Muradiye demiştir.)

7. Murat veya Muradiye efendinin remil atarak bulduğu hakikat şudur. Biz atlarımızı Tuna’da sular, Macar ovalarında koşturur, Viyana’da şahlandırırız.

7. Murat veya Muradiye efendinin muhteşem bir görüşle belirttiği gibi, Popo şişko ve yere yakınsa — o kişi ata binemez—- ata binemeyen kişi, atını Tuna’da sulayamaz, dolayısıyla—– Macar ovalarında at kişnetemez — ve Viyana önlerinde şahlanamaz.

Söylendiğine göre Aristoteles keferesinden daha büyük ve muhteşem bir analizciymiş 7. Murat veya Muradiye.

Böylece neden P.K.O. icap etmektedir bunu da göstermiş olduk.