Mühendisin koronavirüs testi pozitif çıktı, yönetim 3 gün bilgi paylaşmadı

Yayın tarihi: 3 Nisan 2020 Cuma 2:22 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2020 Cuma 2:23 pm

Sedef Tersanesi’nde çalışan bir mühendisin COVID-19 testi pozitif çıktı. Tersane yönetimi diğer çalışanları bilgilendirmek için 3 gün bekledi.

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan Sedef Tersanesi’nde çalışmakta olan bir mühendis, 28 Mart Cumartesi ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye başvurdu. Hastanede çekilen tomografi sonrası COVID-19’dan şüphelenilen mühendisin yatışı verildi.

Sendika.org‘da yer alan habere göre 29 Mart Pazar test yapılan mühendis iki gün sonra COVID-19 olduğunu öğrendi.

Yönetim bilgiyi çalışanlarından 3 gün sakladı

Mühendisin durumu hakkında pazar gününden bu yana bilgi sahibi olan Sedef Tersanesi idaresi herhangi bir önlem almadı. Öyle ki yönetim bu bilgiyi diğer çalışanlarla 3 gün boyunca paylaşmadı.

COVID-19 olan mühendisin ofisinde çalışan iki kişiyi evde izolasyona gönderen idareciler, diğer çalışanlarını ancak bugün (3 Nisan) bilgilendirdi.

“Çalışmama hakkımızı kullanalım!”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-İş) 1 Nisan’da Sedef Tersanesi önünde yönetimi protesto etmiş, işçilere “Yaşam hakkınız için işe gitmeme hakkınızı kullanın” çağrısı yapmıştı. Polis saldırısı ile gözaltına alınan 5 işçiye toplamda 30 bin TL para cezası kesilmişti.