Muharrem Sarıkaya’dan ‘Hamileyken sandalyeden itti’ iddiasına yanıt

Yayın tarihi: 27 Aralık 2021 Pazartesi 2:49 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi 2:49 pm

Muharrem Sarıkaya gazeteci Aslı Işık’ın “Hamileyken sandalyeden itti” iddiasına ilişkin “Şaşkınlık içindeyim” açıklamasında bulundu.

İHA muhabiri Ahmet Demir’e attığı tokatla gündeme oturan gazeteci Muharrem Sarıkaya ile ilgili gazeteci Aslı Işık “7 aylık hamileyken beni sandalyeden iterek düşürdü” iddiasını ortaya atmıştı. Sarıkaya’dan söz konusu iddiaya ilişkin açıklama geldi.

Sarıkaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “11 yıl önce Ahmet Dirican için söylediği, sonrasında hiç dile getirmediği gerçek dışı suçlamasını, dönüp dolaşıp bugün de bana isnat etmiş olmasının şaşkınlığı içindeyim” dedi.

İddia için “Gerçek dışı, koca bir yalandır” diye yazan Sarıkaya’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“NOT: Olay sonrası tanıyıp tanımadığım birçok kişi hakkımda ağır sözler söyledi, bazıları da ithamda bulundu. Bunlardan biri de Aslı Işık idi. Beni, Ağustos 2009’da “Yedi (7) aylık hamile iken sandalyesini itip düşürmekle” suçladı. Oysa, Aslı Işık bu iddiasını, o tarihte Habertürk Ankara Büro Haber Müdürü olan gazeteci Ahmet Dirican hakkında dile getirmişti. O gün haber merkezinde bulunanlar tarafından iddiasının gerçek olmadığı yüzüne söylendiğinde Aslı Işık, ‘Ama olsaydı sandalyeden düşebilirdim’ diye ilginç bir gerekçeye sığınmıştı.

Muharrem Sarıkaya ile ilgili yeni gelişme

“GERÇEK DIŞI, KOCA BİR YALAN”

Bu gelişmelerden o dönem sonradan bilgi sahibi oldum. Onbir (11) yıl önce Ahmet Dirican için söylediği, sonrasında hiç dile getirmediği gerçek dışı suçlamasını, dönüp dolaşıp bugün de bana isnat etmiş olmasının şaşkınlığı içindeyim. Başta açtığı davadaki mahkeme tutanakları olmak üzere, o an haber merkezinde bulunanlar ve gazeteci Ahmet Dirican bunun tanığıdır. İddiası gerçek dışı, koca bir yalandır.”

Muharrem Sarıkaya için yeni iddia: Hamileydim, sandalyeden itti

ASLI IŞIK NE DEMİŞTİ?

Aslı Işık sosyal medya hesabından, Muharrem Sarıkaya ile ilgili “7 aylık hamileyken beni sandalyeden iterek düşürdü” iddiasını ortaya atmış ve şöyle yazmıştı:

“Sarıkaya’nın rutin hareketi bu. Adam şiddeti öyle içselleştirmişti ki, 7 aylık hamileyken bana bundan çok daha fazlasını yapmıştı. Medyanın kelli felli abileri bunların hepsini biliyor. Yer Habertürk tarih: 7. 8.2009.”

Muharrem Sarıkaya TGC’den istifa etti: Yargısız infaz yapılıyor