Muharrem İnce’yi harekete geçiren anket: İşte yeni partinin oy oranı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2020 Cuma 6:13 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2020 Cuma 6:40 pm

24 Haziran seçimlerinde CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce yeni parti iddiaları ile gündemde. TELE’in ulaştığı kulis bilgilerine göre İnce, bugünlerde elden ele dolaşan anketi CHP kurultayından önce yaptırdı. O anket sonuçlarına dayanarak yeni parti için çalışmalara başladı. Peki, Muharrem İnce’ye sunulan ankette yeni partinin oy oranı kaç olarak hesaplandı?

Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılarak, yeni parti kuracağına ilişkin haberler Ankara kulislerinde konuşulmaya devam ediyor. TELE1’in ulaştığı kaynaklar, Muharrem İnce’nin, CHP kurultayından önce yeni parti için hazırlıklara başladığını ifade etti.

Muharrem İnce kopuşu başlatıyor! ‘Adam kazandı’ belgelerini açıklayacak

Buna göre Muharrem İnce el altından sızdırdığı anketi CHP kurultayından önce yaptırdı. Bir araştırma şirketine Türkiye’nin önde gelen illerinde kamuoyu yoklaması yaptırıldı. Yüz yüze görüşme sonuçları CHP kurultayından 2 hafta önce Muharrem İnce’ye sunuldu. İnce, o anket sonuçlarıyla CHP kurultayını izledi.

İNCE’YE SUNULAN ANKET: YÜZDE 10 – 12 BANDINDA

Muharrem İnce’ye sunulan anket sonuçlarında, kurulacak yeni partinin oy oranı yüzde 10 ile 12 bandında olduğu iddia ediliyor. Bu sonuçların ardından, Muharrem İnce’nin anket sonuçlarını kurultayda aradığını bulamayan küskün CHP’lilere göstererek kuracağı parti için harekete geçtiği ifade ediliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Muharrem İnce talimatı!

“AKP’NİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR”

Öte yandan CHP kulislerinde ise, Muharrem İnce’nin kurmak istediği yeni partinin AKP’nin değirmenine su taşıyacağı konuşuluyor.

CHP’nin yıllar sonra Türkiye’nin büyükşehir belediyelerinin tamamına yakınını alarak zaferle çıktığı bir seçimin ardından, AKP’nin içinden iki yeni parti çıkması ile iyiden iyiye zayıfladığı bir dönemde, Muharrem İnce’nin girişiminin dikkatleri çatlayan AKP’den CHP’ye çevirerek algı operasyonuna dönüşeceği ifade ediliyor.