Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesine Millet İttifakı’ndan ilk yorum

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 2:56 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 3:37 pm

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce‘nin seçime 3 gün kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. Karara Millet İttifakı’ndan ilk yorum Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin seçime 3 gün kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. İnce açıklamasında ”Bunu memleketim için yapıyorum. Üçüncü bir kanal açmaya çalıştım, başaramadık. ‘Saraydan para aldı, çekilemez.’ diyenlere sesleniyorum; benim bu kumpaslardan, bu sahte dekontlardan, montajlardan korktuğum falan yok” ifadesini kullandı.

Karara Millet İttifakı’ndan ilk yorum Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan geldi. Eskişehir’de konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal “Sayın Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini olumlu karşılıyorum” dedi.

‘ÇEKİLME DEĞİL KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK ALGILIYORUZ’

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise “Bunu bir geri çekilme olarak algılamıyoruz. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına destek olarak algılıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı ortak mücadelenin önemli olduğunu belirten Özkoç, verdiği demeçlerde, şunları söyledi:

“Bu seçimleri ve mücadeleyi ancak birleşerek kazanırız’ demiştim daha önce sıklıkla. Onun Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini ayrılmak olarak değil bu yolda birleşmek olarak değerlendiriyorum. Bir kere daha ifade ediyorum, bugün verilen mücadele siyasi partilerin kendi ideolojileri için verdikleri bir mücadele değil. Bugün verilen mücadele Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile laik demokratik bir mücadele verenlerin yer değiştirmesi mücadelesidir. Mevcut sisteme karşı olan bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi gerekir.”

‘HALİL İBRAHİM SOFRASINA HOŞGELDİNİZ’

İnce’nin kararına CHP’den ilk yorum ise CHP’li Gürsel Tekin’den geldi. Sosyal medya hesabından İnce’ye seslenen Tekin, “Sayın Muharrem İnce Halil İbrahim Sofrası’na hoşgeldiniz. Her şey Türkiye için” dedi.

CHP GENÇLİK KOLLARI: HALİL İBRAHİM SOFRASINA OTURANLAR KAZANACAK

İnce’nin kararıyla ilgili CHP Gençlik Kolları da bir paylaşım yaptı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İnce’nin sarıldığı anda çekilen fotoğrafın yer aldığı paylaşımda “Halil İbrahim sofrasına oturanlar kazanacak” denildi.

Ayrıca fotoğrafa, İnce’nin 2010 yılında yaptığı bir paylaşım da eklendi. İnce o paylaşımda, “Kardeşler kavga edebilir ama mutlaka sorunlarını çözerler” ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika! Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi