Muharrem İnce’den ‘Zoom toplantısı’ yorumu! “Kılıçdaroğlu’na saygısızlıktır”

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 12:20 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma 10:25 am

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’lilerin sızdırılan ‘Zoom toplantısı‘ ile ilgili “Özellikle Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilinin o toplantıda olması CHP’nin kültürüne aykırıdır ve Kılıçdaroğlu’na saygısızlıktır” yorumunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği ve CHP’nin ağır toplarının katıldığı online gerçekleştirilen ‘Zoom toplantısı’, gizlice kaydedilerek sızdırıldı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin toplantıya ilişkin değerlendirmesini, Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal katıldığı canlı yayında aktardı.

TV 100 canlı yayınında konuşan Özkal, “Sayın İnce’yle telefonda konuştum. Kendisi bana ‘2014 yılında Kılıçdaroğlu’nun odasına gidip aday olacağımı söyledim ve Grup Başkanvekilliğinden istifa ettim, olması gereken budur. Bunun dışındaki bir davranış doğru değildir.’ dedi” ifadelerini kullandı.

CHP’li yöneticilerin Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki zoom toplantısı sızdırıldı

Özkal, İnce’nin şöyle konuştuğunu belirtti:

“Özellikle Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilinin o toplantıda olması CHP’nin kültürüne aykırıdır ve Kılıçdaroğlu’na saygısızlıktır”

NE OLMUŞTU?

CHP’de değişim tartışmaları devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin ileri gelen isimleriyle birlikte internet üzerinden toplantı düzenlemiş ve İmamoğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen online toplantının görüntüleri “Değişimin Gerçeği” isimli bir YouTube kanalından sızdırılmıştı.