Özgür Özel, Muharrem İnce ile Genel Merkez’de görüştü! “CHP amiral gemisidir”

Yayın tarihi: 4 Ocak 2024 Perşembe 10:31 am - Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 12:12 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “CHP amiral gemisidir. Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır. Bu konuda görüşlerimizi aktardık” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Genel Başkan Özgür Özelle görüşmek üzere CHP Genel Merkezi’ne geldi.

Binaya giriş sırasında Muharrem İnce’ye, “İzmir için aday adayı olacak mısınız?” sorusu soruldu. İnce bu soruya “Hayır” yanıtını verdi.

Toplantının ardından iki lider basına açıklamalarda bulundu.

PM, ADAYLARI BELİRLEMEK İÇİN HAFTA İÇİ TOPLANACAK

Özgür Özel, halkın gündeminde olan konuları görüştüklerini ve önümüzdeki süreçte diyalog halinde olma konusunda fikir birliğinde bulunduklarını belirtti.

Özgür Özel ayrıca, Yargıtay’ın AYM’nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali kararını tanımaması nedeniyle, 2024 Yerel Seçimlerinde gösterilecek belediye başkan adaylarının belirlenmesi gündemiyle bugün yapılması planlanan PM ve MYK toplantılarının hafta içi yapılacağını, bugünkü toplantıların sadece yargı gündemiyle yapılacağını söyledi.

Özel, “Görüşmede memleket meselelerini ve halkın meselelerini konuştuk ve önümüzdeki süreçte diyalog halinde olma konusunda fikir birliğinde bulunduk. Arkadaşlar dün AYM’nin kararını hiçe sayan bir darbe girişiminin son perdesi oynandı. Bu şartlr altında yapılacak MYK ve PM toplantısının özel gündemle yapılacağını duyurmuştum. Bizden yerel seçime dair bir açıklama duymayacaksınız. Hafta içi belirlenecek bir günde bugünkü belirlenecek gündemle Parti Meclisi’nin toplanacağını birinci ağızdan açıklamış olayım” şeklinde konuştu.

“YARGI BİZİ YOKSULLUĞA SÜRÜKLÜYOR”

Muharrem İnce ise yargının iktidar tarafından kontrol altına alınması nedeniyle Türkiye’nin yoksulluğa sürüklendiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Kendisiyle memleket gündemi üzerine bir görüşmemiz oldu. Tabii önümüzdeki seçim süreci hakkında da endişelerimizi dile getirdik. Bu memleketin adliyesi, zaptiyesi, mülkiyesi, harbiyesi, tıbbiyesi ele geçirilmiş durunda. Memlekette yargı ele geçirilmiş durumda. Yargının adil işlemediği bir ülkede ekonominin iyi olması mümkün değildir. Yargı, karın doyurur. Yargı aklını başına almalıdır. Yargı bizi yoksulluğa sürüklemektedir. Bugün dolar 30 TL olmuşsa, Euro 35 TL’ye doğru gidiyorsa bunun birinci sorumlusu ekonomistler değildir, hakimlerdir, yargıçlardır, savcılardır, siyasetçilerdir.”

Muharrem İnce ayrıca CHP’yi “amiral gemisi” olarak niteleyerek siyasette nasıl birlikte mücadele edilebileceği konusunda görüşlerini aktardıklarını ifade etti.

İnce, “Sayın Genel Başkan’a, sayın Özgür Özel’e Cumhuriyet Halk Partisi amiral gemisidir, bugün mııhalefetteki en güçlü partidir. O konuda görüşlerimizi aktardık. Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır kendisiyle o konuda kendisiyle görüşlerimizi paylaştık” ifadelerini kullandı.

 

Muharrem İnce Özgür Özel’i ziyaret edecek

 

Kaynak: TELE1