Muharrem İnce’den iddialı sözler: İkinci olmuş adam burada, onlar kenara çekilsin

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 9:58 am - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 9:58 am

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gazeteci İsmail Saymaz ile gerçekleştirdikleri röportajda iddialı açıklamalarda bulundu. İnce, Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor musunuz sorusu üzerine “Cumhurbaşkanı adayıyım, niye Ekrem’e destek vereyim? Türkiye’yi alacaksan İstanbul’u ver” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı çağrının ardından ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

İnce, “İmamoğlu’nu desteklediğiniz iddiası doğru mu?” sorusuna, İBB Başkanı İmamoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmediklerini ifade ederek “Yok böyle bir şey. Cumhurbaşkanı adayıyım, niye Ekrem’e destek vereyim? Ben CHP’nin çelişkilerini anlatmaya çalışıyorum. Erken seçim istiyorsun ama kurultayını erteliyorsun. Erdoğan ‘Kriz var, ben de seçimi erteliyorum’ dese ne yapacaksın?” diye konuştu.

“ONLAR KENARA ÇEKİLSİN”

İnce, sözlerinin devamında, “Karamollaoğlu, 400 bin oy almış, başrolde geziyor. Akşener, partisinden 1.5 milyon az oy almış, başrolde. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayından 4.5 milyon az oy almış, başrolde. Bana ‘Kenara çekil’ diyorlar. Partimden 4.5 milyon fazla oy almışım. Niye çekiliyorum? Cumhurbaşkanı adayı arıyorlarsa ikinci olmuş adam burada. Onlar kenara çekilsin” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ ALACAKSAN İSTANBUL’U VER”

“İmamoğlu’na gelince… Başarılı bir başkan mı? Başarısız da değil, başarılı da. Kamuoyunda algısı var mı, evet var. Bir albenisi var. ‘İstanbul’u kaybederiz’ diyorlar. ‘Olur’ demiyorum, ‘olacaksa’ diyorum. Türkiye’yi alacaksan İstanbul’u ver.”

” BİZ İKİSİNİ BİRDEN GÖNDERECEĞİZ”

İnce, “Millet İttifakı’na katılma arzunuz var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Biz ikisini birden göndereceğiz. Cumhur’u da Millet’i de. Masaya nasıl oturacaklarını tartışıyorlar daha, bundan sonuç çıkar mı? Eninde sonunda dağılır burası. Masanın neresine kim oturacak… Bu tartışılır mı? Masanın başına CHP oturmalı. Herkese eşit oy olsun… Böyle bir şey olur mu? Bu dağılmaya mahkumdur. Masanın oturma düzeninde anlaşamayanlar tek adayda anlaşamaz.”

Cumhur İttifakı’ndaki bir çok vekil Mart ayında başka partiye geçiyor iddiası

Erdoğan’dan Arnavut muhabire: Bizi ters köşe yapmak istiyorsun galiba…