Muharrem İnce’den Binali Yıldırım’a: Bırakacaksın görevini…

Yayın tarihi: 10 Ocak 2019 Perşembe 5:52 am - Güncelleme: 10 Ocak 2019 Perşembe 5:52 am

CHP’nin 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı adayı ve eski Yalova milletvekili Muharrem İnce, AKP’nin İstanbul adayı olarak gösterilen Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmeden kampanya yürütmesini eleştirdi. İnce, “Silahları kuşanarak gelinmez. Anayasaya, mertliğe ve etik değerlere aykırı. Bırakacaksın görevini, geleceksin aslanlar gibi yarışacaksın” dedi.

Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’nın haberine göre partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu Beylikdüzü’ndeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ikili daha sonra gençlerle sohbet toplantısına katıldı.

Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmeden kampanya yürütmesini eleştiren İnce, “Silahları kuşanarak gelinmez. Anayasaya, mertliğe ve etik değerlere aykırı. Bırakacaksın görevini, geleceksin aslanlar gibi yarışacaksın. Demek ki kaybedeceğini düşünüyorsun ki istifa etmiyorsun. Zamanında Sayın Yılmaz Ateş TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Anayasal olan da budur” dedi.