Muharrem İnce yeni parti için görüşmelere başladı! İşte görüşeceği isim…

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 10:23 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 10:23 am

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce’nin İstanbul’da görüşmelere başladığını yazdı. Öztürk, “İnce’nin hem hemşerilik, hem deneyimleri nedeniyle konuşacağı isimlerden birisi de eski Başbakan Mesut Yılmaz olacak.” diye yazdı.

Eski CHP Yalova Milletvekili ve partisinin geçtiğimiz dönem cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı iddiası tartışılmaya devam ediyor.

Muharrem İnce’nin yakını kim?

18 KİŞİDEN 17’Sİ VARIM DEDİ

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, “İnce, CHP’den ayrılacağını, partisini kuracağını belirtti, ‘Partimde kalmak için kendimi zorluyorum ama olmuyor’ dedi” ifadesini kullandı. Öztürk, İnce’nin İstanbul’a gelerek görüşmeler yaptığını kaydetti.

Muharrem İnce hakkında kulis bilgileri paylaşan Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk,”Yeni parti için görüşlerine önem verdiği ve birlikte yürümek istediği bazı isimlerle telefonla konuştu. Dün de İstanbul’a gitti. Bazı görüşmeler yapıyor. Konuştuğu 18 kişiden 17’si, ‘Varım’ dedi. Yeni bir siyasi parti kurulmasının gerekliliğini de anlattı.

Muharrem İnce: Yılbaşına kadar partimizi kurmuş olacağız

İNCE, MESUT YILMAZ İLE GÖRÜŞECEK

Öztürk, “İnce’nin hem hemşerilik, hem deneyimleri nedeniyle konuşacağı isimlerden birisi de eski Başbakan Mesut Yılmaz olacak. Yılmaz ve İnce’nin eskiye dayanan dostluğu var. Bu dostane bir görüşme olacak” dedi.

‘EN ÇOK KILIÇDAROĞLU’NU ETKİLEMİŞTİR’

Öztürk, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine bir oy daha fazla gelsin diye çaba gösterirken, bunun için eleştirileri göze alıp açılımlar yaparken, ittifaklar oluştururken, İnce’nin parti kurma niyeti inanıyorum ki en çok Kılıçdaroğlu’nu etkilemiştir. Yönetimden ‘Giderse gitsin’ diyenler, hatta bu kopuştan memnun olanlar da çıkacaktır. Unutmayalım, MHP Genel Başkanı, İyi Parti’ye giden eski MHP’lilere ‘Yuvaya dönün’ çağrısı yaparken, CHP’de bu ayrışma, partiyi yaralar” diye yazdı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Muharrem İnce: Bir ay sonra konuşacağım