Kılıçdaroğlu gönderme yapmıştı! Muharrem İnce’den yine Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Yayın tarihi: 29 Eylül 2019 Pazar 8:47 am - Güncelleme: 29 Eylül 2019 Pazar 10:27 am

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Ben tekrar aday gösterildiğimde hakkın yerini bulacağına inanıyorum. Bunlar benim kişisel görüşlerim. Aynı zamanda bugünkü politik faaliyetlerimin amacıdır. Ama partimin bunu nasıl değerlendireceği elbette ki seçim tarihi yaklaştıkça belli olacaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, Abdülkadir Selvi’ye verdiği cevapta, isim vermeden Muharrem İnce’ye gönderme yapmıştı. İnce’nin adaylığını açıklamasıyla ilgili olarak, “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde dahi değiliz. Yani ortada ne seçim süreci var ne de bu konuyla ilgili bir çalışma. Ama zaman zaman insanlar gazetelerde, televizyonlarda aday olacaklarını açıklıyorlar. Siz nasıl izliyorsanız biz de öyle izliyoruz” demişti.

Kılıçdaroğlu, Selvi’yi aradı, ‘adaylık’ yazısını yalanladı, Muharrem İnce’ye gönderme yaptı

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar’a konuşan Muharrem İnce, bu açıklamanın ardından şunları söyledi:

HABER

‘CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAYLIĞIMI NİYE AÇIKLADIM’

Benim şu anda partide sıradan bir üye olmanın dışında bir statüm yok. Ama politikanın içindeyim. Politika, belirlenmiş hedeflere ulaşmak için yapılır. Ben 2014’te genel başkan adayı olduğumu açıkladığımda, partimin önüne “Türkiye’yi CHP yönetmelidir, CHP iktidar olmalıdır” hedefini koydum. 16 Nisan referandumu ile iktidar artık TBMM çoğunluğu içinden çıkmıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda belirleniyor. 24 Haziran 2018 seçiminde partim adına cumhurbaşkanlığına aday gösterildim. Kişisel olarak kendimi başarılı görsem de Türkiye’yi yönetme görevini devralamamış olmaktan dolayı kendi kişisel başarımın bir önemi olmadığını düşünüyorum. Ama bu seçimde birçok şeyi başardık. Sosyal demokratlar güçlü biçimde daima halkın değişilebileceğine inanırlar. Bu seçim bu değişimin güçlü işaretlerini bize sundu. Ben tekrar aday gösterildiğimde hakkın yerini bulacağına inanıyorum. Bunlar benim kişisel görüşlerim. Aynı zamanda bugünkü politik faaliyetlerimin amacıdır. Ama partimin bunu nasıl değerlendireceği elbette ki seçim tarihi yaklaştıkça belli olacaktır.

İnce’nin adaylığına Kılıçdaroğlu’ndan ilk yorum

TÜM GÜCÜMLE YANINDAYIM

HABER

Kulis: Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Muharrem İnce’ye gideceği konuşulan teklif

Önce herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gördük ki biz ders almıyoruz! depremi önleyemeyiz ama, sonuçlarına karşı önlemler alabiliriz. Bu deprem, 1999’dan bu yana önlem anlamında bir şey yapmadığımız gibi durumun daha da kötüleştiğini ortaya çıkardı. Zira toplanma alanlarını “boş alan” zanneden bir zihniyet var karşımızda. Hükümette bu konuda sorumluluklarını yerine getirmemiş olmanın suçluluk telaşı var. Bundan sonra Ekrem İmamoğlu’na büyük iş düşüyor. Günlük iş planında bu konuyu birinci sıraya koymasını öneririm. Hükümetin kendisine karşı dışlayıcı tutumu ortada. Bunlardan etkilenmemesi ve kendi yetki alanındakileri eksiksiz yapması çok önemli. O bunları yapacak biridir, çünkü Beylikdüzü deneyimi var. Kamuoyu ve halk yanındadır. Ben de tüm gücümle yanındayım.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN