Muharrem İnce: Bir ay sonra konuşacağım

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 9:48 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 9:59 am

Türkiye günlerdir Muharrem İnce ’yi konuşuyor.  Sosyal medya onun kuracağı (söylenen) partiyi konuşuyor. Gazeteciler onun adına konuşan kişileri konuşuyor. Türkiye siyaseti onun adına söylenen sözlerle Kürtleri konuşuyor.

Bu süreçte bir tek o konuşmuyor. Ama bu sustuğu anlamına gelmiyor, Muharrem İnce herkesle konuşuyor. Her yerde konuşuyor. Notlar alıyor. Küçük kağıtlar biriktiriyor. En önemlisi insan biriktiriyor. Sadece bunları merkez medya ile paylaşmıyor. Konuşmak için kendince koyduğu bir zaman var.

Bu zamanı aslında tam bir yıl önce koymuştu. Bundan bir yıl önce Muharrem Bey ile bir Bodrum akşamında küçük bir arkadaş ve dost grubuyla bir buluşmamız olmuştu. O zaman orada bir gazeteci olarak değil, bir Bodrum sakini olarak ben de vardım. Gazeteci arkadaşlarımız da vardı, seçim kampanyasında çalışan yakın ekibi de oradaydı. İmza sürecinde onun yanında olan CHP Bodrum eski İlçe Başkanı Recai Seymen de oradaydı.

Her şey konuşuldu, herkes konuşuldu. Hatta kampanyasının yazarlarından sevgili reklamcı sinemacı Turgut Yasalar ve yazar Yılmaz Aysan da şahane anılarıyla oradaydı. Bir ara yoldan geçen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da bir merhabalık zaman için aramızdaydı.

Çok şey konuşuldu. Meral Akşener de konuşuldu, Meral Akşener’in adaylığı da konuşuldu. Kemal Kılıçdaroğlu da konuşuldu, Recep Tayyip Erdoğan da konuşuldu.

Keşke Muharrem İnce Erdoğan ile olan görüşmesini herkese bir daha anlatsa… O derece yani…

O gece bizim için Muharrem Bey olarak oradaydı. O 21 ağustos 2019 akşamı Bodrum’dan yeni ev almış bir “komşumuz” olarak oradaydı. Hiç aklında yokmuş Bodrum’dan ev almak ama torunu olunca işler değişiyor tabii. Şimdi hep beraber tadını çıkarıyorlar.

Bodrum’un rakı-balık ve eller havaya dünyasının dışındaki yaşamı bilenler ne demek istediğimi mutlaka anlayacaktır. Bodrum’un Muharrem Bey’e iyi geldiği kesin. Ankara ve İstanbul’un plaza ofislerindeki görüşmeler ve çalışmalar yerine buradaki iklimin avantajını kullanmak ona iyi geliyor, bundan eminim.

O gece konuştuklarımızı bugün yeniden değerlendirdiğimizde ortaya çıkan resim şu:

Muharrem İnce kendi adı ve çevresinde konuşulanlar hakkında konuşmaya hazırlanıyor.
Bir hazırlık dönemi geçirdiği kesin. Benim bildiğim bu hazırlık dönemi aslında bir yazım dönemi. Muharrem Bey bir çalışma ve bir metinle kendi gündemini ortaya koyup Türkiye’nin gündemini belirleyecek.

Bunları ondan dinlemek için sadece bir aya ihtiyacımız var, görünen o. Konuştuğumuz o! Muharrem İnce Türkiye’nin geleceğini çizecek bir kadro ile çalışıyor. Muharrem İnce ’nin hazırlığı CHP’den ayrılacaklarla kurulacak bir parti değil. Kendi deyimiyle Türkiye’yi geleceğe taşıyacak bir kabine ile ortaya çıkacak. Belki de bir ay sonra Muharrem İnce’nin sadece kendisini değil, kuracağı hükümette yer alacak isimleri de göreceğiz.

‘Bir seçilelim listemiz hazır” demek yerine “İşte bu kabine ile geliyorum” demeye hazırlanıyor. Tek tek isimlerle gelmeyi planlıyor.
Türkiye bugünlerde Muharrem İnce’yi konuşuyor ama Muharrem İnce de Türkiye ile konuşuyor. Bizden istediği sadece bir ay.
Bir ay sonra burada bir Muharrem İnce yazısı daha yazacağız. Ve eminim ki bu kez Muharrem İnce ile yazacağız.

Muharrem İnce’nin yakını kim?