Muharrem İnce, Ahmet Türk’e neden ‘Ağabey’ dediğini açıkladı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2019 Salı 7:30 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2019 Salı 7:30 pm

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Ahmet Türk’e “ağabey” diye hitap etmesine ilişkin konuştu.

Muharrem İnce, Mardin’de Ahmet Türk’ü ziyaretinin ardından Tarafsız Haber Ajansı’na konuştu.

Muharrem İnce’den Ahmet Türk’e ziyaret: Dokunulmazlıklar konusunda hata yaptık

Ziyarette Türk’e “ağabey” olarak hitap etmesine yapılan yorumlara yanıt veren İnce, “Bizim kültürümüzde yaşça büyük olan insanlara ‘ağabey’ denir. Yani bu Anadolu’nun bir gerçeğidir. Resmi görüşmelerde tabii ki ‘Sayın’ diye hitap edersiniz ama ikili görüşmelerde yaşça büyük insanlara ‘ağabey’ diye hitap etmek bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Bunun neyini konuşuyoruz anlamadım yani” dedi. “Ben bu toprağın insanıyım” diyen İnce, “Yoksa Kürtlere ‘ağabey’ demek de mi yasak?” diye sordu.

“SANDIKTAN KİM ÇIKARSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VARDIR”

Demokrasiye ve sandığa inanılıyorsa sandıktan çıkan sonuca da saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Muharrem İnce, “Siz İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, Mersin’de, Antalya’da CHP’ye oy verirseniz, biz de sizi Mardin’de, Diyarbakır’da, Van’da cezalandırırız’ bu mantık doğru bir mantık değildir. Bu Türkiye’yi felakete sürükler. Sandıktan kim çıkarsa başımızın üstünde yeri vardır. Savunduğumuz olayda bu tür hep” dedi.