Muharrem İnce: ABD’ye sevap için mi, swap için mi maske gönderdik?

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 7:20 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 7:20 am

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, “Maske al, Amerika’ya gönder aranı düzelt. Bunlar kahvehane diplomasisi. Amerika’ya sevap için mi swap için mi maske gönderdik” diye konuştu.

Türkiye’nin ekonomi gündeminden, koronavirüs salgınına kadar dikkat çeken açıklamalarda bulunan İnce, Türkiye’nin ABD’ye gönderdiği yardım hakkında çarpıcı bir örneklendirmede bulundu.

Türkiye’nin geç sokağa çıkma yasağı kararı aldığını belirten İnce, şunları söyledi:

ABD’nin korona yardım paketi 6 trilyon dolar

“Türkiye’de sağlıkçılarımız üstün başarı gösterdiler ama kamu yönetimi anlamında ciddi eksikliklerimiz var. 3 haftada sokağa çıkma yasağını düzenleyebildiler. Şu anda maske dağıtmasını beceremediler. Vatandaş 2 milyon maske dağıttık diyor. 20 ve 65 yaş arası vatandaşları çıkardığımız zaman 50 milyon vatandaş kalıyor geriye.”

Türkiye’den ABD’ye tıbbi yardım

“BENİM SABANCI’YA YARDIM ETMEM GİBİ”

Türkiye’nin Amerika’ya yardım etmesini değerlendiren İnce, “Amerika’ya yardım ediyoruz, İngiltere’ye yardım ediyoruz. Amerika 2 milyon dolar ayırmış vatandaşına, sen vatandaşına yardım edemiyorsunuz.

Maske al, Amerika’ya gönder aranı düzelt. Bunlar kahvehane diplomasisi. Amerika’ya sevap için mi swap için mi maske gönderdik. Biz, hiç vaka olmayan ülkelere maske gönderdik. Benim Sabancı ailesine yardım etmem nasıl bir şey ise Türkiye’nin Amerika’ya yardım etmesi de böyle bir şey” diye konuştu.

Kendi vatandaşına maske yok! AKP’li Sayan: Trump’a maske göndereceğiz

TV100’de Ahu Özyurt’un sorularını yanıtlayan İnce,  açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Amerika’ya yardım göndermemizin zararı olmaz ama kendi vatandaşına göndermeden bunu yaparsanız ben anlayamam bunu. Kendi vatandaşına verirsin sonra gönderirsin bunu anlarım. Amerika her vatandaşına çek verdi. Türkiye’de önce 100 milyar dendi sonra rakam değişti. Mesela 5 bin liranın altında geliri olan vatandaşlara faizli kredi verdiler. En düşük emekli aylığını 1500 lira yaptılar. Bir de 1000 lira dağıttılar.”

“Kuaförler, seyyar satıcılar, lokantacılar ne olacak? Bu insanların halini kimse sormuyor. Bu insanlar varken İngiltere’ye yardım etmek reklam kokan harekettir. İşten çıkarmak yasak ama ücretsiz izne çıkarmak serbest. Resmi rakamlara göre 4,3 milyon insan işsiz. Bu krizden sonra sayısı 9 milyon oldu. Bunu hepimiz biliyoruz.”