Muharrem Erkek TELE1’de: Darbeler her zaman asker postalıyla yapılmaz

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 4:49 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 4:49 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli amirallerin Montrö açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef aldı. Erdoğan’ın “CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Bunun hesabını çok ağır vereceksiniz” sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’ten yanıt geldi.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına bağlanan Erkek, “Erdoğan’ı ilk seçimde CHP, o saraydan indirecek.” dedi. CHP’ye karşı bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Erkek, sözlerine şöyle devam etti:

“Sarayın duvarları arasında büyük bir korku var. Bir algı yaratmaya çalışılıyor artık yapabileceği bir şey kalmadı çünkü. Türkiye’yi yönetemiyor, savruluyor, kontrolünü kaybetti. Vatandaşların sorunları her geçen gün ağırlaşıyor, işsizlik büyüyor, yoksulluk artıyor; esnaf perişan, emekli perişan. İşsiz sayısı 10 milyonu geçmiş artık bu söylemlere sarılmak zorunda.”

“DARBELERİN EN BÜYÜK MAĞDURU: CHP”

Konuşmasının devamında CHP’nin darbelerin en büyük mağduru olduğunu ifade eden Erkek, “Ülkemizde maalesef darbelerin en büyük mağduriyetini yaşamış parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizim partimiz kapatıldı, mal varlıklarına, arşivlerine el konuldu. Bütün darbelerde. Ve ne zaman CHP iktidara yaklaşsa böyle algılarla uzaklaştırılmak isteniyor. Başarılı olamaz, mümkün değil.” dedi.

“DARBELER HER ZAMAN ASKER POSTALIYLA YAPILMAZ”

Emekli amirallerin bildirisinin içeriğinde de herhangi bir suç unsuru olmadığını ifade eden Erkek, “Darbeler her zaman asker postalıyla yapılmaz. Bakın bu iktidar demokrasiye darbe yaptı, demokrasiyi askıya aldı. Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırdı. 6 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul seçimini iptal ederek demokrasiye darbe yaptılar, 7 Haziran 2015 genel seçiminde sandıktan çıkan iradeyi yok saydılar. Daha o kadar çok örnek var ki seçimle gelen seçimle gider dediler ama belediyelere kayyum atadılar.” şeklinde konuştu.