Muhammed Yakut’un ‘Deliler Delisi’ kanalına erişim engeli!

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 10:19 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 10:19 pm

Sosyal medyada iddia ve ifşaatlarda bulunan Muhammet Yakut‘un yayın yaptığı Youtube kanalı ‘Deliler Delisi’ne erişim engeli getirildi.

‘Delilerin Delisi’ takma adıyla sosyal medyada yayın yapan ve Türkiye siyasetine dair ağır iddialar ile gündeme gelen Muhammed Yakut’un, Youtube hesabı kapatıldı.

Yakut, AKP iktidarını zan altında bırakan iddialarda bulunuyordu.

 

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Serdar Akinan ise sabah saatlerinde gözaltına alınmış ve ardından İstanbul’a getirilmişti. Akinan, emniyetteki ifadesinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti. Avukatı Serkan Günel, müvekkilinin gözaltına alınma sebebinin “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlaması olduğunu duyurmuş Akinan ise ifadesinde, “Hesap sormak araştırmak soru sormak bizim asli görevimizdir” şeklinde konuşmuştu.

Muhammed Yakut ile yayın yapan gazeteci Serdar Akinan gözaltına alındı

Akinan, bir süredir Youtube’da “Delilerin Delisi” isimli kanalda video yayınlamaya başlayan Muhammed Yakut ile ilgili yayınlar yapmaya başlamış ve Yakut’un iddialarını gündeme getirmişti.

Şevket Çoruh tiyatro sahnesinden seslendi! “Gazetecilik suç değildir, Serdar Akinan’ı serbest bırakın”

Hakkında detaylı bir bilgi bulunmayan Muhammed Yakut’un Diyarbakırlı olduğu daha önce Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı ve Eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut’un yeğeni olduğu iddia ediliyor.

Yakut hakkındaki bir diğer iddia ise Sedat Peker’in yönlendirmesiyle hareket ettiği yönünde. Peker’in avukatı Ersan Barkın bu iddiayı reddettmişti.

Sosyal medyada gündem olan ‘Deliler delisi’ Muhammed Yakut kim, Sedat Peker ile bağlantısı var mı?