‘Muhammed Yakut’u Sedat Peker mi konuşturuyor?’ sorusuna Sedat Peker’in avukatından yanıt

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 6:55 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 7:10 pm

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın çarpıcı iddialarıyla gündeme gelen Muhammed Yakut‘un Peker’in eski bir dostu olduğunu söyledi. Barkın ‘Yakut’u Sedat Peker mi konuşturuyor?’ sorusuna da yanıt verdi.

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere kilitlenmişken sosyal medyada gizemli bir isim ortaya çıktı.

YouTube kanalı üzerinden paylaştığı videolarla sosyal medyanın gündemine oturan Muhammed Yakut çarpıcı iddialarda bulundu. Rabia Naz cinayetinden, Mehmet Ağar’a kadar pek çok konuda çarpıcı iddialar ortaya atan Yakut, 13 video paylaşacağını söyledi.

Yakut’un BAE’de ‘dijital tecrit’te bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker’in yönlendirmesiyle hareket ettiği iddia edilirken, Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın konuyla ilgili canlı yayında açıklama yaptı.

Sosyal medyada gündem olan ‘Deliler delisi’ Muhammed Yakut kim, Sedat Peker ile bağlantısı var mı?

‘PEKER’İN ESKİ BİR DOSTU’

Barkın, “Yakut’u Sedat Peker mi konuşturuyor?” sorusu üzerine şunları söyledi: “(Sedat Peker) Ben kendisiyle iletişim kurmam sonucunda elde ettiğim bilgileri paylaşabilirim. (Muhammed Yakut) Kendisinin yaklaşık 25 yıldır tanımış olduğu eski bir dostu. Yakut’un evlatlarıyla Sayın Peker’in evlatları, sürgüne gitmeden önce aynı okullarda eğitim alma hakkına sahipti.

‘YAKUT’LA İLETİŞİM KURMASI MÜMKÜN DEĞİL’

Sayın Peker’in benim dışımda herhangi bir kişiyle iletişim kurması ve paylaşımda bulunması olanaklı olmadığı için Yakut’la doğrudan ya da dolaylı bir iletişim kurması mümkün değil. Ben Yakut’u tanımıyorum. Dolasıyla Yakut’un anlattıkları tamamıyla kendi sahibi olduğu bilgilerden ibaret.”

Akşener: Muhammed Yakut’un iddialarının binde biri doğruysa bu arkadaşlar sokakta gezemez