Muhalefetten Merkez’in kararına tepki! Düpedüz ihanettir

Yayın tarihi: 18 Kasım 2021 Perşembe 2:16 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe 5:36 pm

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararına muhalefet cephesinden sert tepkiler geldi.

Türk Lirası dolar karşısında erimeye devam ederken Merkez Bankası faizi 100 baz puan indirdi. Ekonomistler ve muhalefet partisi liderleri bu kararın Türk Lirası’ndaki değer kaybının giderek derinleşeceğini söylemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, faiz indirimi kararının ardından Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Erken seçim çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Artık DUR Erdoğan” dedi.

“DÜPEDÜZ İHANETTİR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de faiz indirimine çok sert tepki gösterdi. Akşener ” Düpedüz ihanettir” dedi.

“Paramızı pul, itibarımızı yerle bir ettin. Bu işte kastın varsa düpedüz ihanettir. Yok eğer beceriksizliğin neticesinde bir gerçeklikse yapılması gereken bellidir: Bir an evvel ülkeyi seçime götürüp bu rezilliğe dur denmelidir. #ARTIKYETER”

 

“YAZIKLAR OLSUN”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından paylaşım yaptı. Babacan”Yazıklar olsun. Ülkeyi günbegün değil, dakika dakika, anbean daha da yoksullaştırıyorsunuz. #Dolar11 sizin eseriniz Erdoğan” dedi. 

“SEN JAPONYA’YI BIRAK TÜRKİYE’DEKİ YANGINA BAK”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ekonomisi ile Japonya’yı kıyaslayan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan‘a gönderme yaptı. Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Dolar füze gibi tırmanıyor; birisi çıkmış Japon ekonomisiyle kıyaslama yapıyor! Marketlerde şeker, yağ satışına kota uygulanıyor; esnaf günlük zam yapıyor. Toptancılar yerine yenisini koyamayacaklarını düşündükleri için mal satmıyor! Sen Japonya’yı bırak Türkiye’deki yangına bak!”

“NEDİR BU MİLLETİN SİZDEN ÇEKTİĞİ!”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de yaptığı paylaşımla tek adam rejimini eleştirdi. Erdem “Merkez Bankası #faizkararı öncesinde ekonomistler ısrarla faiz indirmeyin dedi ama yine dinlemediler! 1 puan faiz indirimi geldi, dolar yine uçuşa geçti! “İNADINA” ve “TEK ADAMA BAĞLI” ekonomi yönetimiyle memleketi batırdınız! Yetti arkadaş! Nedir bu milletin sizden çektiği!” dedi.

“YENİ DOLAR ZENGİNLERİ KİMLER OLACAK?”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını düzenlediği toplantıda değerlendirdi. Beştaş, 100 dolarlık döviz işleminde kimlik şartı getirilmesine değindi. “100 bin d0lar döviz alanları iktidar açıklayacak mı? Yeni dolar zenginleri kim olacak?” dedi.

Beştaş şöyle konuştu:

“Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu faizi 100 baz puan düşürdüğünü açıkladı. Karar dün verilmişti bugün ilan edildi. Bizler Merkez Bankası’nın saraydan bağımsız hareket etmediğini biliyoruz. Faiz düşürmenin temel amaçları reel sektörlerde bir karşılık bulmasıdır. Normal şartlarda faizin enflasyonun ya dengi ya da daha yüksek olması gerekirken şu anda enflasyonun daha yüksek seyrettiğini gayet iyi biliyoruz. HDP olarak Merkez Bankası’nı uyardık, fiyat istikrarını sağlayın dedik.

Merkez Bankası bir orta oyunu oynadı biz de 84 milyonla birlikte izledik. Bunun kararı dünkü AKP toplantısında sufle olarak verildi. AKP-MHP ittifakının karanlık saray toplantılarında yandaşlarına açıklandı. Yurttaşlara 100 dolar işlemi döviz işleminde kimlik isteyen iktidar acaba 100 bin dolar döviz alanları açıklayacak mı? Yeni dolar zenginleri kimler olacak?”

 

 

 

Merkez Bankası’nın faiz kararı doları uçurdu! Tarihi rekor

Piyasalar gözünü faiz kararına çevirdi! Dolar 11 liraya dayandı

Geçer: Japon Yen’i TL’den değersiz ama üretim var, Türkiye saman ithal ediyor!