Muhalefetten Erdoğan’ın burs açıklamasına tepki

Yayın tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi 10:17 am - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 10:17 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt ve burslara ilişkin yaptığı açıklamalarına öğrenciler ve muhalefetten gelen tepkiler büyüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinizi vicdanınıza koyun.” sözleri yurtlarda barınamadığı için kiralık ev aramak zorunda kalan fakat fahiş fiyatları sebebiyle ev kiralayamayan öğrencilerden büyük tepki topladı. Erdoğan’ın sözlerine muhalefetten de sert eleştiri geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Yanlış hatırlamıyorsam 3 ayda bir 40 lira öğrenim kredisi alıyorduk ve bir ay boyunca yetiyordu. Şimdiki 650 lirayla öğrenciler 1 hafta bile geçinemiyorlar.” dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise Erdoğan’a “Gençlerin abarttığı falan yok; kiralar uçtu gitti. Yurtlar pahalı. Hayat pahalı. Abartan tek kişi var. Onun da müsait bir yerde inmesine az kaldı.” ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yurtların öğrenciler için yetersiz olduğuna işaret ederek “Yurtların durumu ortada. Yurtlar yetersiz! Pandemi koşullarına uygun değil! Bir yıl yatmanın, önlem almamanın sonucu ağır olacak. Geleceği parlak gençlerimizi, bu ülkenin yetiştirdiği değerli öğretim üyelerini, öğretmenleri kaybedemeyiz. ÖNLEM ALIN!”  dedi.

Erdoğan: Göreve geldiğimizde öğrencilerin altığı burs 45 liracıktı

‘Barınamayanlar’ bu geceden itibaren sokakta yatıyor

‘Barınamıyoruz’ diyen üniversiteliler geceyi dışarıda geçirdi

Üniversite öğrencilerinin ev çilesi: Mezar gibi daireye 900 tl kira