Muhalefetten dolar tepkisi: Cehalet değil ihanettir!

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 3:59 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 4:36 pm

Muhalefet liderleri Türk Lirası’nın dolar karşısındaki eriyişine tepki gösterdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Ekonomik Kurtuluş Savaşı çağrısı” yaparken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “İhanettir” dedi.

Davutoğlu, Türk Lirası’nın dolar karşısındaki eriyişine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceğini açıkladı. Davutoğlu, “Bu artık cehalet değil İHANETTİR!” dedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Davutoğlu, “Bu artık cehalet değil İHANETTİR! Bu ihanete karşı tüm siyasi parti liderlerini ve aziz milletimizi gerçek ekonomik Kurtuluş Savaşı başlatmaya çağırıyorum. Bu çerçevede ilk görüşmem bugün 17:00’de Sn. Kılıçdaroğlu’yla. İkinci görüşmem yarın 14:30’da Sn. Akşener’le olacak.” ifadelerini kullandı.

“MİLLETE İHANETTİR”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dolardaki artışa tepki gösterdi. İnce, “Ekonomiyi göz göre göre bu hale getirmek; ne cehalet, ne akılsızlık,ne de öngörüsüzlüktür. Tek kelimeyle vatana, millete ihanettir. Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.