MHP yöneticisi şiddet eylemlerini üstlendi ve devam edeceğini açıkladı… Metin Bozkurt’a saldıranlar da MHP’li çıktı!

Yayın tarihi: 20 Haziran 2019 Perşembe 12:40 am - Güncelleme: 20 Haziran 2019 Perşembe 11:04 am

İYİ Parti’nin kurucularından Metin Bozkurt İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde 8 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

İYİ Parti’nin kurucularından Metin Bozkurt’un Beylikdüzü’nde bir grubun saldırısına uğradığı görüntüler ortaya çıktı.

Saldırı sonrası yüzünden ağır şekilde yaralandığı görülen Bozkurt’un hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Gazetecilere yapılan saldırıların ardından siyasi saldırılar başladı. Bugün akşam saatlerinde İstanbul İl Kurucu Üyesi Metin Bozkurt Beylikdüzü’nde saldırıya uğradı, edinilen bilgiye göre 8 kişilik bir grubun saldırdığı Metin Bozkurt hastaneye kaldırıldı.

Bozkurt’a gerçekleşen saldırıya İYİ Parti’den ilk tepkiler geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener saldırıyı şu ifadelerle kınadı: “İYİ Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Bozkurt’a yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Sağduyumuzu koruyacağız; kaybetmeyi hazmedemeyip, olay çıkaranlara uymayacağız. #TürkiyeİYİolacak #HerŞeyÇokGüzelOlacak ”

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun Twitter’dan saldırıyı kınayan mesajında, “Alçaklar! Yine bir kişiye sürüyle saldırmışsınız. Geçmiş olsun Metin Bozkurt kardeşim” ifadelerini kullandı.

Saldırıya bir tepki de Yeniçağ yazarı Murat İde’den geldi. İde tepkisinde, “Tek başına bir insana 8-10 çakal anca cesaretlenip saldırısınız.. Sonra da kancık kancık kaçarsınız.. Adı da delikanlılık he mi? Sizi gidi ‘pe ke ke’ diyenlerin hamisi şahsiyetsizler.. Adamlığınız yok, kancıklıktan gayrı.. Geçmiş olsun Metin Bozkurt..” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da Metin Bozkurt’a yapılan saldırıya tepki gösterdi. Kavuncu, “İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Bozkurt bu gece alçakça saldırıya uğradı. Aklını yitirmiş, yüreği kararmış bu korkaklar sürüsünün en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Bu hain saldırıyı kınıyorum. Provokasyon yapmak isteyen gruplara kesinlikle karşılık vermemenizi, ne olursa olsun fevri davranmayarak, durumu güvenlik güçlerimizin kontrolüne bırakmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ülkü Ocakları İstanbul Eski İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, İYİ Partili Metin Bozkurt’a, Ekrem İmamoğlu’na destek verdiği için yapılan saldırıyı sahiplendi.

Yıldırım, ayrıca Ekrem İmamoğlu’na destek açıklaması yapan ülkücülerin de isimlerini Twitter’dan paylaşarak hedef gösterdi. Yıldırım, paylaşımında “Ya tam susturacağız ya kan kusturacağız!” ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti İstanbul İl Kurucu Üyesi Metin Bozkurt’a yapılan saldırıya ve MHP’li Ahmet Yiğit Yıldırım’ın açıklamalarına gazeteci İsmail Saymaz’dan tepki geldi. Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

“İyi Parti yöneticisini dövenleri kutlayan ve İmamoğlu’na destek veren ülkücüleri tehdit eden bu kişinin MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve milletvekili adayı olması, vaziyeti daha da ürkütücü kılıyor

İyi Partili Metin Bozkurt ve Akit’ten Murat Alan’ı dövenlerin MHP’li olduğunu anlıyoruz. Bu saldırılar ile gazeteci Yavuz Selim Demirağ ve Sabahattin Önkibar olayları arasında bağ var mı? İçişleri Bakanı Soylu’nun görevi, İstanbul seçimi değil, bu bağı aydınlatmak olsa gerek.”