Muhalefete hakaret eden AKP’li Turan: Ekonomik olarak birtakım sorunlar yaşıyoruz

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2022 Pazar 4:52 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2022 Pazar 4:52 pm

Muhalefete ‘dangalak’ diyerek hakaret eden AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Ekonomik olarak birtakım sorunlar yaşıyoruz” dedi.

İktidarın politikaları sebebiyle Türkiye derin bir ekonomik kriz yaşıyor. Asgari ücrete açlık sınırının altında “güncelleme” yapan iktidarın mensupları ekonomik kriz ile ilgili itiraflarda bulunmaya devam ediyor.  Çanakkale’de bir akaryakıt istasyonunun açılışına katılan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Ekonomik olarak birtakım sorunlar yaşıyoruz. En kısa zamanda çözülmesi için adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Bizim dışımızda gelişen saikler var” dedi. Turan şunları dile getirdi:

“Ekonomik olarak birtakım sorunlar yaşıyoruz. En kısa zamanda çözülmesi için adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Bizim dışımızda gelişen saikler var. Pandemi bilmezdik, 3 yıl uğraştık. Kuzeyimizde devam eden bir savaş var. Güneyimizdeki ülkelerdeki sıkıntılar malum. Ama bunu aşmak bizim görevimiz. Türkiye, güçlü bir ülke. Bu süreci beraber aşacağız. Türkiye, güçlü olmasaydı; Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Karabağ’da bu adımları atabilir miydik? Kapalı Maraş’ı ‘açık’ Maraş yapabilir miydik?”

MUHALEFETE “DANGALAK” DEMİŞTİ

Turan, geçtiğimiz Ramazan bayramında Çanakkale’de partisinin düzenlediği bayramlaşma töreninde muhalefete hakaret etmişti. Turan şunları sarf etmişti:

“2023 ‘Demirtaş ile Kavala özgürlük adamı, bırakın bunları’ diyenler ile ‘sen değil buna mahkeme karar verecek’ diyenlerin seçimi olacak. 2023 büyüyen Türkiye’de yatırımlarda, istihdamda, uluslararası ilişkilerde büyüyen Türkiye’de sadece eski sisteme dönelim, yine kavga edelim, sistem tartışması olsun diyenlerin seçimi olacak. 2023 Çanakkale’ye dünyanın en büyük köprüsünü yapanlar ile köprüyü sadece polemik konusu yapıp oradan bizi denize dökeceğini düşünen dangalakların seçimi olacak. O yüzden memleketimize de Türkiye’mize de sahip çıkacağız. Bu ucuz siyasetçilere bu meydanı bırakmayacağız.”

 

Özgür Özel’den AKP’li Bülent Turan’a ‘dangalak’ tepkisi