Muğla’nın iki ilçesinde daha orman yangını büyüyor! İki mahalle boşaltıldı

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 6:39 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2024 Pazar 7:48 pm

Muğla’nın Ula ve Yatağan ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlara müdahale sürüyor.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre saat 13.24 de eş zamanlı olarak Yatağan Yava mahallesi ve Muğla Ula ormanlık alanda başlayan yangınlar rüzgarla birlikte büyüyerek devam ediyor.

Her iki yangına karadan ve havadan müdahale için çok sayıda ekip sevk edildi.

İzmir alev alev yandı! Karşıyaka ve Urla’daki yangınlar kontrol altında

DEV DUMAN GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

Ula ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi sırtlarındaki ormanlık alanda çıkan yangında, alevlerin kısa sürede büyümesiyle birlikte gökyüzünü dev yangın bulutları kapladı. Devasa duman bulutları, bölgenin farklı noktalarından rahatlıkla görülebilir hale geldi. Dev yangın bulutları, çevre yerleşim alanlarında paniğe yol açtı. Gökyüzünde yükselen bu dev yangın bulutları, bölgedeki yangının ciddiyetini ve boyutunu gözler önüne serdi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için yoğun çaba sarf eden ekipler, rüzgar dolayısıyla yangının daha da genişlemesini engellemeye çalışıyor.

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor

YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yatağan Yava Mahallesinde çıkan yangın 2’inci saatini geride bırakırken havadan ve karadan ekiplerin müdahalesi aralıksız devam ediyor.

Yangında 30’dan fazla içerisinde arıların bulunduğu arı kovanları yanarak zarar gördü. Ekipler yangının yayılmasının önüne geçmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Yangınları kontrol altına alabilmek için 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer, iş makineleri ve 294 personelle alevlere müdahale ediliyor.

2 MAHALLE BOŞALTILIYOR
Yatağan’da çıkan yangın nedeniyle Nebiköy ve Kafaca Ramada mahalleleri boşaltılıyor.

Yangın, öğle saatlerinde Yatağan ilçesine bağlı Yava Mahallesi ve Ula ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi sırtlarındaki ormanlık alanlarda meydana geldi. Ormandan yükselen alevleri fark eden vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesiyle, olay yerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangının hızla yayıldığı bölgelere karadan müdahale ederken, yangın söndürme helikopterler ve uçakları da havadan destek sağlıyor.

ula ve yatağan

ula ve yatağan

Kaynak: TELE1