Muğla’dan başkanlardan halka çağrı: İkametinizi aldırın

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 4:12 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 4:12 pm

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün başta olmak üzere turizm bölgesinde bulunan ilçe belediye başkanları, pandemi nedeniyle yazlıklarına gelen ve geri dönmek yerine kalmayı tercih edenlere ikametlerini Muğla’ya aldırmaları konusunda çağrıda bulundular.

Yaz sezonunda hem tatil yapmak, hem de pandemi sürecini Muğla’da geçirmek için ikinci evlerine gelen vatandaşların kış sezonunda geri dönmemesi şehrin nüfusunu ikiye katladı. 1 Milyon nüfusa sahip Muğla’da pandemi ve çocukların uzaktan eğitim süreci ile diğer illerden gelen ve yazlıklarında kalan vatandaşların geri dönmemesi ile birlikte nüfus iki katına çıkarken şehrin belediye başkanları hazırladıkları bir video ile vatandaşlara çağrıda bulundular.

BAŞKAN GÜRÜN: KENTİMİZİN HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALMASINI SAĞLAYALIM

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe belediye başkanları ile birlikte vatandaşlara nüfus kayıtlarını Muğla’ya aldırması için çağrıda bulundu. Konuyla ilgili sosyal medyada ‘İkamet Muğla’ kampanyası başlatıldı. Gürün, yaptığı çağrıda, “Gün geçtikçe artan ve Muğlalı olmayı tercih eden nüfusumuza daha iyi hizmet verebilmemiz için lütfen ikametlerimizi oturduğumuz ilçelere aldıralım, kentimizin hak ettiği hizmeti almasını sağlayalım.” ifadelerini kullandı.