Otluk alanda başlayan orman yangını kontrol altına alındı! Soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 4:23 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 7:53 pm

Milas’ta otluk alanda çıkan yangın, ormana sıçradı. Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı yangın hakkında soruşturma başlattı.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi ile Bodrum Güvercinlik Mahallesi arasındaki otluk alanda saat 15.10 sıralarında yangın çıktı. Ormana sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 15 helikopter, 11 uçak ile havadan, 75 arazöz, 12 iş makinesi ve 615 personelle karadan müdahale edilen ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmalarında yangın kontrol altına alındı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yangının çıkış nedenin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ise bölgedeki incelemesini sürdürürken, Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri de hava araçlarının su aldığı alanlarda aldıkları tedbirlerle yangınla mücadelenin daha güvenli şartlarda yapılmasını sağladı.

Orman yangınından gözaltına alındı: Canım istediği için yaktım