Sivas ve Muğla’da koronavirüs alarmı: Karantinaya alındılar

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 1:41 pm - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 3:34 pm

Muğla’daki Milas-Bodrum Havalimanı’nda Fransa’dan gelen bir Türk yolcuda yüksek ateş tespit edilmesi üzerine sağlık ekipleri alarma geçti. Milas Devlet Hastanesi Acil Servisi hastane personeli tarafından, hasta ve yakınlarının sağlığı açısından boşaltılarak, karantinaya alındı. Sivas’ta da bir kişi yüksek ateş ve grip şikayetiyle kaldırıldığı hastanede koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındı.

Sakarya’da koronavirüs şüphesi… Özel sedyeyle karantinaya alındı

Muğla’nın Milas- Bodrum Havalimanına dün akşam saatlerinde inen ve 40 derece ateşli Fransız vatandaşı İrfan D. vatandaşı, koronavirüsü şüphesi ile Milas 75.Yil Milas Devlet Hastanesine getirildi. Milas Devlet Hastanesi Acil Servisi hastane personeli tarafından, hasta ve yakınlarının sağlığı açısından boşaltılarak, karantinaya alındı.

İran’da ölü sayısı artıyor! Vekillere koronavirüs şoku…

TEST SONUÇLARI BEKLENİYOR

İçeride bulunan hastalarının tedavileri önlem alınarak devam ederken, özel odada müşahede altına alınan korona şüphelisi hastanın kontrollerinin sürdüğü, hastanın koronavirüsü testlerinin sonuçlarının beklenildiği öğrenildi.

Öte yandan ambulansla getirilen sevkli hastalar önlem alınarak hastaneye alınıyor. Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın konu ile ilgili öğleden sonra bir açıklama yapması bekleniyor. (Sözcü)

SİVAS’TA ALARMA GEÇTİ

Sivas’ta Afganistan uyruklu Najibullah Sultani (29), yüksek ateş ve grip şikayetiyle kaldırıldığı hastanede koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı. Sultani’yi karşılayan hastane personelinin özel tulum giyerek, maske taktıkları görüldü.

Sivas’ın Ferhatbostan mahallesinde oturan Afganistan uyruklu Najibullah Sultani, yüksek ateş ve grip şikayetleriyle rahatsızlandı.

Çağrılan ambulansla Sivas Numune Hastanesi’ne getirilen Sultani, bir süre acil servis önünde ambulans içerisinde bekletildi. Acil servisin ve hastanın alınacağı odanın hazır hale getirilmesinin ardından ambulanstan indirilen Sultani, gözlem altına alındı.

Bu arada hastane personelinin özel tulum giyerek, maske taktıkları görüldü. Gözlem altına alınan Sultani’ye kesin teşhis amaçlı gerekli tetkiklerin uygulanacağı öğrenildi.

Dünya’yı saran koronavirüsün Türkiye’ye gelmemesinin çarpıcı nedeni…