Muğla’da gece başlayan orman yangını kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2022 Çarşamba 7:49 am - Güncelleme: 14 Eylül 2022 Çarşamba 8:51 am

Muğla’nın Ula ilçesinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebeple orman yangını çıktı. Yangın günün ağarmasıyla kontrol altına alındı.

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Ataköy mevkisindeki ormanlık alanda, yerleşim yerlerine yakın alanda belirlenemeyen nedenle yangın başladı.
Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 31 arazöz, 19 su ikmal aracı, 23 yer ekibi, 5 dozer ve yaklaşık 100 orman işçisinin yanı sıra belediyelere bağlı itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Başta Aydın olmak üzere çevre illerden de destek ekipleri yola çıktı. Ekipler, rüzgarın etkisiyle yayılan alevleri kontrol altına almak için çalıştı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangına ilk andan itibaren çok sayıda yer ekibinin müdahale ettiğini ve çalışmaların sürdüğünü söyledi. Günün ağarmasıyla birlikte hava müdahalesi başladı. Valilik açıklamasında, “Sabaha kadar yangınla mücadelenin neticesinde Gökova Kozlukuyu yangını kontrol altına alınmıştır. Karadan ve havadan yangınla mücadele çalışmalarında fedakarca görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyoruz.” denildi.

Bir orman yangını da Denizli’de!