Müge Anlı’dan gündüz programlarını eleştiren Ali Yerlikaya’ya yanıt

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 2:26 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 2:40 pm

Müge Anlı, gündüz programlarını eleştiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yanıt verdi. Anlı, “Bu konularla ilgilenen baştaki adamlar televizyon programlarına laf söylene kadar işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak versinler” dedi.

Gündüz kuşağı programları tartışılmaya devam ediliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, gündüz kuşağı televizyon programları hakkında eleştirilerde bulundu.

Yerlikaya, “Hiç kusura bakmasınlar, o yayınlardan hoşlanmıyorum” diyerek başladığı konuşmasında, “Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var. Bazı şeylerin herkesin ortasında konuşulmasının ne anlamı var yani?” sözleriyle medyanın sorumluluklarını sorguladı. Bakan Yerlikaya, bu tür programların basın-yayın özgürlüğü kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini de tartışmaya açtı. “Suçu aydınlatmak İçişleri Bakanlığı’nın, adaletin tecelli etmesi ise Adalet Bakanlığı’nın işi” diyerek, devletin farklı kollarının görevlerini hatırlatan Yerlikaya, mahkemelerin kararlarına vurgu yaparak, televizyonlarda yapılan spekülatif yayınların kabul edilemez olduğunu belirtti.

MÜGE ANLI’DAN ALİ YERLİKAYA’YA YANIT

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sözlerine yanıt, gündüz programlarının simgeleşen ismi Müge Anlı’dan geldi. Hükümete yakın ATV kanalında program yapan Anlı, Yerlikaya’nın sözlerine isim vermeden şöyle karşılık verdi:

“Bu konularla ilgilenen en baştaki adamlar televizyon programlarına laf söylene kadar işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak verseler biz bunları konuşmayız. Çok söyleyecek lafım var söyleyecekten çekinecek de bir durumum yok. Taş altında kalırım, laf altında kalmam.”

CHP’li Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştü: Çözüm üretemediğimiz noktada muhalefet ederiz

Müge Anlı’daki kıyma makineli cinayet iddiasında yeni gelişme! Lahmacunu ısırdı öksürük tuttu

müge anlı

Kaynak: HABER MERKEZİ