Müftülükten cami hoparlörlerinde ‘5 dakika’ önlemi

Yayın tarihi: 2 Haziran 2020 Salı 2:05 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı 2:05 pm

İzmir’de çeşitli camilerden şarkı çalınmasının ardından camilerin merkezi hoparlör sistemi gündeme gelmişti. İstanbul Müftülüğü, merkezi hoparlör sisteminin bulunduğu camilerde “5 dakika” önlemi aldı.

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP’li Banu Özdemir tahliye edildi

İzmir’deki camilerden şarkı çalınması olayının ardından merkezi hoparlör sistemiyle ilgili önlem aldıklarını söyleyen Maşalı,”Bu tarz istismarların olmaması için merkezi ezan sisteminden yararlanan camilerimizde cihazlarımızın elektrik şebekesiyle irtibatı ezandan 5 dakika önce sağlanıyor. Ezan-ı Şerif bittikten hemen sonra da elektrik irtibatı kesiliyor” ifadelerini kullandı.

YAZ KURAN KURSLARI AÇILABİLİR

Yaz Kuran kurslarının durumuna ilişkin de açıklamada bulunan İstanbul Müftüsü Maşalı, Diyanet İşleri Başkanlığının konu üzerinde çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Yaz kurslarının açılacağına inandığını belirten Maşalı, “Belki bu yıl süresi dar olacak. Mümkün mertebe tatilin son dönemlerinde olacaktır diye düşünüyorum. Yapılan çalışmalardan elde ettiğim sonuç bu yönde. Ne zaman başlayıp ne zaman biteceği, içeriği başkanlığımız tarafından belirlenecektir. Ancak mutlaka olacaktır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

‘CEMAATLE NAMAZ BİR KAÇ HAFTA SONRA OLABİLİR’

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında ara verilen cemaatle namaz kılma konusunda da, “Belki önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta diğer üç vakitte de cemaatle namaz kılabileceğiz” açıklamasında bulundu.