Müftülük memuru ‘koronavirüs’ mesajından açığa alındı

Yayın tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba 4:14 pm - Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 4:17 pm

Adana’da basın mensuplarına ve vatandaşların cep telefonuna “yaptırmış olduğunuz tahlil sonuçlarında pozitif bulgulara ulaşılmıştır” mesajı gönderdiği belirlenen Çukurova İlçe Müftülüğü’nde görevli memur memur A.T. açığa alındı. Açığa alınan A.T., “Şaka yapmak isterken oldu” ifadesini kullandı.

Adana’da 0850’li numaradan ‘Test sonucunuz pozitif çıktı’ mesajı gönderildi. Müftülükte memur olduğu tespit edilen şüpheli, gözaltına alındı.

Koronavirüs, hangi yüzeyde ne kadar yaşıyor? İşte çarpıcı araştırmadan çıkan sonuçlar

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada, 17.03.2020 tarihinde +90 850 302 22 36 no’lu hattan bazı basın kuruluşları ve vatandaşlara, “Sayın K.K.A., daha önce yaptırmış olduğunuz tahlil sonuçlarında pozitif bulgulara ulaşılmıştır. Adana Şehir Hastanesi’nde 1. katta bulunan laboratuvarda Dr. S.D. Bey ile görüşmeniz gerekmektedir” mesajı gönderildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Yapılan araştırmalar sonucunda gönderilen mesajın asılsız olduğu tespit edilmiş, konuyla ilgili olarak mesajı gönderdiği tespit edilen Çukurova İlçe Müftülüğü’nde görevli memur A.T. hakkında Çukurova Kaymakamlığı tarafından soruşturma açılmış ve şahıs açığa alınmıştır. Ülkemiz son derece hassas bir süreçteyken vatandaşlarımızdan; sosyal medyada paylaşılan, bilgi kirliliğine sebep olan ve gerçek olmayan belge ve haberlere itibar etmemelerini, resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları ve uyarıları dikkate almalarını ve haber kaynakları konusunda dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz” denildi.

Akşam’dan Soner Kan’ın aktardığına göre, açığa alınan A.T., “Şaka yapmak isterken oldu” ifadesini kullandı.