Müftülerden Diyanet’e eleştiri iddiası! “Kuran kurslarını cemaatler yönetiyor”

Yayın tarihi: 8 Kasım 2022 Salı 9:53 am - Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı 9:53 am

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından düzenlenen ilçe müftüleri kongresinde, “Kuran kurslarını cemaatler yönetiyor. Atamalarda adalet yok. Siyasi baskılar var” denilerek Diyanet’in eleştirildiği iddia edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından düzenlenen ilçe müftüleri kongresinde, müftülerin çeşitli sorunlara işaret ettiği belirtilirken cemaat uyarısında bulunulduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Diyanet; 4. İlçe Müftüleri Kongresi’ni, “DİB’in Gelecek Perspektifi, Hizmetler, Hedefler, Stratejiler” gündemiyle Ankara Kızılcahamam’daki bir otelde yaptı. Kongrede, Başkan Ali Erbaş’ın da çalışmaları takip ettiği ve bazı ilçe müftüleri ile görüştüğü belirtildi. Ayrıca müftülerin de görüşlerini aktarabileceği açık kürsüler düzenlendi. Bu açık kürsü ve çalıştaylarda müftülerin çeşitli eleştirilerde bulunduğu belirtildi.

Bazı müftülerin “cemaat uyarısı yaptığı, siyaset eleştirisinde bulunduğu” öne sürüldü. İddiaya göre, Diyanet’in tarikatlara ilişkin raporunda “son derece içe kapalı yapısı bulunduğu” belirtilen Süleymancıların, “Kuran kurslarını yönettiği” belirtildi. Süleymancılar, “en tehlikelilerden biri” olarak nitelendirilirken “yönetimin Süleymancıları koruduğu, Kuran kurslarını yönettiği, müftülere bu konuda sahip çıkılmadığı, gelecekte FETÖ’den daha tehlikeli sonuçların doğabileceği” eleştirisi yöneltildi.

Eski AKP’li vekilden hutbede Atatürk’ü anmayan Diyanet’e tepki