Müftü ile imam birbirine girdi… ‘Otur yerine terbiyesizlik yapma’

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 9:30 am - Güncelleme: 25 Şubat 2020 Salı 9:32 am

Ereğli İlçe Müftülüğü’nün Şubat ayı toplantısında müftü ile imamlar tartışınca, Ereğli Kaymakamlığı soruşturma başlattı. İmam Mustafa Köseoğlu’nun görev yeri değiştirildi.

Zonguldak’ta Ereğli İlçe Müftülüğü’nün aylık toplantısında müftü ile imam birbirine girdi.

İddialara göre; Karadeniz Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, Safa Camii’nde yapılan bu toplantıda, , çektiği kura ile ismi çıkan imama tefsir dersini yapacağı camiyi ve konuyu verirken, ismi okunan bir imam, müftünün çağrısına sessiz kalınca, gerginlik çıktı.

“OTUR YERİNE TERBİYESİZLİK YAPMA”

Ereğli Önder gazetesinin haberine göre müftü, söz konusu imamın adını üç kez tekrarladı. Adı üç kez söylenen Ali Molla Camisi İmam Hatibi Mustafa Köseoğlu sessiz kalınca, Müftü Recai Albayrak sesini yükselterek, “Duymuyor musun?” dedi. Bu durum, toplantıya katılan imamları da rahatsız etti. Müftü “Otur yerine terbiyesizlik yapma” deyince İmam Mustafa Köseoğlu, “Sensin terbiyesiz” şeklinde yanıt verdi. Toplantıya katılan imamlardan bazıları, Köseoğlu’na alkışlarla destek verdi. Bunun üzerine ortalık daha da gerildi. Müftü ile imam arasındaki gerginliği araya giren imamlar engelledi.

İMAMIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Olayla ilgili Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nın soruşturma başlattığı öğrenilirken Müftü Recai Albayrak da kendisine karşılık veren Ali Molla Camii İmam Hatibi Mustafa Köseoğlu’nun görev yerini değiştirdi.