Müfettişler İBB’ye giriş yaptı

Yayın tarihi: 31 Aralık 2021 Cuma 1:17 am - Güncelleme: 31 Aralık 2021 Cuma 11:25 am

İçişleri Bakanlığı’nın terörle iltisaklı kişileri bünyesinde barındırdığı gerekçesiyle İBB’ye yaptırdığı özel ‘teftiş’ başladı. İBB Sözcüsü Murat Ongun müfettişlerin mesailerine başladığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye yönelik başlattığı ‘teftiş’ başladı. İBB Sözcüsü Murat Ongun KRT Tv’de canlı yayına bağlanıp “Müfettiş arkadaşlarımız bugün itibarıyla mesailerine başladı” dedi. Ongun açıklamalarında şunları söyledi:

“Bugün itibarıyla İçişleri Bakanlığı’na yazdığımız yazının cevabı posta yoluyla bize ulaştı. Yanıttaki imza İller İdaresi Genel Müdürü’nün. ‘İçişleri Bakanı’na soru soramazsın onun muhattabı sen değilsin, eğer merak ettiğin bir şey varsa bütün çalışanların dosyasını valiliğe gönder, valilik inceler, sana da yanıtını verir.’ Şimdi biz o 37 kişiye baktık kimdir bunlar diye. Bunlardan 8 tanesinin İBB ile hiçbir ilgisi yok, bulamadık. 29 tanesi İBB’nin çeşitli iştirak şirketlerinde çalışıyor. Bu arkadaşları çağırdık, dedik ki ‘Sen bu musun? Seninle ilgili böyle iddialar var’ diye. Bu arkadaşlarımızın 20 tanesi kendi rızalarıyla gidip hem suç duyurusunda bulundular hem de kendileriyle ilgili bu haberi yapan Sabah Gazetesi’ne tazminat davası açtılar. Biz bu 557 kişi kimdir onu bilmiyoruz, bize bu verilmedi. Ama bu sabah itibarıyla İçişleri Bakanlığı’mızın görevlendirdiği müfettişlerimiz İBB’de mesailerine başladılar. Devletimizle eşgüdümlü, istedikleri her bilgiyi, belgeyi veren bir belediyeyiz.”

“EKREM İMAMOĞLU’NA YÖNELİK BİR KUMPASTIR, OYUNDUR”

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş İBB’de başlatılan ‘teftiş’ ile ilgili katıldığı bir programda ‘Belediye başkanına şahsi bir durum değildir’ açıklaması yapmıştı. İBB Sözcüsü Ongun, Numan Kurtulmuş’un ifadelerine gerçek değil diyerek şunları söyledi:

“Bu kampanya yapıldığı zaman bunun yansıması, sokakta İstanbul Büyükşehir Başkanı’na olacak. Yozgat’ta Ekrem İmamoğlu sokağa çıktığı zaman ‘Yahu sen teröristleri işe almışsın’ diyecek olan vatandaşın muhattabı Ekrem İmamoğlu. O yüzden Sayın Numan Kurtulmuş’un bu ifadesi gerçek değildir. Bu tamamen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir oyundur, kumpastır, organizasyondur ve siyasidir. Bunun altını kalın çizgilerle çizmek istedim.”