Müdürünün kendisini taciz ettiğini söyleyen kadın işten çıkarıldı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı 5:51 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 12:12 pm

Yurtiçi Kargo şirketinde çalışan Dilara Özonur, kendisini taciz ettiğini söylediği M.S. isimli bölge müdürünü şikayet edince ‘iftira attığı’ gerekçesiyle işten atıldığını söyledi. Özonur’a destek veren diğer şirket çalışanların da işten çıkarmakla tehdit edildiğini iddia etti. TELE1’e konuşan Özonur, “Şikayetimden bir hafta sonra müdürüm beni çağırdı ve performansımı beğendiklerini ancak şikayetimin iftira olarak algılanması nedeniyle çıkışımın verildiğini söyledi.” dedi.

Yurtiçi Kargo şirketinde İnsan Kaynakları departmanında çalışan Dilara Özonur, Erzurum Bölge Müdürü M.S. isimli erkek tarafından sözlü tacize uğradığını söyleyerek şirketin Genel Müdürlüğü’ne durumu bildirince, ‘iftira attığı’ iş akdi feshedildi. Özonur, yaşananları TELE1’e anlattı. Kendisini taciz eden erkeğin hala firmada yönetici olarak çalıştığını ifade eden Özonur, işten çıkarıldıktan sonra durumu sosyal medya hesabından paylaştı. İddiaya göre şirket yönetimi, iş yerindeki diğer çalışanlara “Dilara paylaşımlarını geri çeksin, yoksa siz de işinizi kaybedeceksiniz.” şeklinde tehditlerde bulundu. M.S.’nin daha önce de başka kadınları taciz ettiğini söyleyen diğer çalışanlar, şikayet eden kadınların işten çıkarıldığını ve Özonur’un bir ilk olmadığını söyledi.

Konuyu yargıya taşıyarak suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Dilara Özonur yaşananları şöyle anlattı:

“İşe başladıktan sonra bölge müdürüm sözlü tacizlere başlamıştı. Ben o zaman farklı yorumlamıyordum, kendime kızıyordum ‘Adam evli’ diyordum. ‘Biraz kilo mu alsan? Seni tarzını beğendiğim için işe aldım’ şeklinde konuşuyordu. Bir gün evrak işi için yanına gittim. Bana ‘Siz dost musunuz? Üç çeşit dostluk vardır; arkadaşlık, sırdaşlık ve üçüncüsü. Üçüncüsü sınırsızdır her şeyini paylaşırsın. Aklına gelebilecek her şey.’ dedi. Evli olduğunu ve böyle konuşma cesaretini nereden bulduğunu sorarak tepki gösterdiğimde suçlu hissedip ‘Yanlış anladınız’ bile demedi. Genel Müdürlüğü arayarak durumu bildirdim. Yönetimle konuşulacağı söylendi. Bir hafta sonra müdürüm beni çağırdı ve performansımı beğendiklerini ancak şikayetimin iftira olarak algılanması nedeniyle çıkışımın verildiğini söyledi. Ben bir anneyim, bir kadınım. O adama neden iftira atayım? Diğer arkadaşlarım da destekçim oldu. Ben bilmiyordum, ilk değilmişim.”

YURTİÇİ KARGO’DAN AÇIKLAMA

Dilara Özonur’un iddialarına ilişkin Yurtiçi Kargo’dan da açıklama geldi. Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak sürecin takipçisi olacakları söylendi.