Mudanya’lı kadınlar 8 Mart’ta sokaklarda

Yayın tarihi: 8 Mart 2020 Pazar 4:06 pm - Güncelleme: 9 Mart 2020 Pazartesi 4:07 pm

Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin sokak gösterisi ile başladı, dayanışma yürüyüşüyle devam etti. Kadınlar hep bir ağızdan
kadına yönelik şiddeti, taciz ve cinayetleri lanetledi, dayanışma çağrısı yaptı.

Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kuralım hayatı yeni baştan” sloganıyla bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında meydanları isyanları ile doldururken, Mudanyalı kadınlar da 8 Mart etkinlikleri kapsamında sokaklardaydı. Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin sokak gösterisi ile başladı. CHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Bahçuvancı ve Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Başak Baykan’ın konuşmasının ardından Kadın Meclisi Tiyatro Çalışma Grubu’nun gösterisi büyük alkış aldı.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, eşi Gülbahar Türkyılmaz ile birlikte kadınlara destek verdi. Sokak gösterisinin ardından Mütareke Meydanı’ndan İskele Meydanı Atatürk Anıtı’na yürüyüş gerçekleştiren kadınlar, yaşamak istedikleri hayatı yeni baştan kurmak için mücadele eden tüm kadınlarla dayanışma içinde olduklarını hep bir ağızdan haykırdı. Yürüyüşte kadınların dayanışma çağrısı dile getirildi, kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayetler lanetlendi.