Mudanya’da büyük zafere büyük kutlama

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 4:55 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 4:55 pm

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında tarihin akışını değiştiren Büyük Zafer, Mudanya’da büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Tirilye, Güzelyalı ve Mudanya sahilleri Mudanya Bandosu’nun zafer şarkılarıyla şenlenirken, bayram kutlaması “Zafer Yürüyüşü” ile taçlandı.

Mudanya Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 98. yıl dönümünde, muhteşem bir kutlamaya daha ev sahipliği yaptı. Dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazıldığı tarih olan 30 Ağustos, Mudanya’da bu yıl da adına yakışır bir etkinlikle kutlandı. Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından Tirilye’de Mudanya Bandosu’nun konseriyle başladı. Kutlamalar daha sonra Güzelyalı Atatürk Parkı’nda Mudanya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün araç korteji ve İskele Meydanı’ndaki “Zafer Yürüyüşü” ile devam etti.

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Mütareke Meydanı’na kadar süren Zafer Yürüyüşü’ne Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın’ın yanı sıra çok sayıda Mudanyalı katıldı. 30 Ağustos’un emperyalizme karşı mücadelenin taçlandığı, bağımsızlık ve özgürlüğün en önemli simgelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Bugün bizim için bayramların en büyüğü, Cumhuriyete, barışa giden yolda kazandığımız en büyük zaferimiz. 98 yıl sonra da Atamızın gösterdiği hedefe durmadan yürüyenlerin bayramı kutlu olsun” diye konuştu.