Mudanya’da ‘128 milyar dolar nerede’ hareketliliği: “Bir de ‘yargı çalışmıyor’ derler”

Yayın tarihi: 13 Nisan 2021 Salı 4:55 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2021 Salı 5:02 pm

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP’nin Bursa’nın Mudanya ilçesinde astığı “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin ‘AKP Mudanya İlçe Başkanı’nın şikâyeti üzerine savcılık kararıyla söküldüğünü’, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın’ın ise ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten ifadeye çağırıldığını yazdı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından paylaşımda, CHP’nin Bursa’nın Mudanya ilçesinde astığı “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin ‘AKP Mudanya İlçe Başkanı’nın şikâyeti üzerine savcılık kararıyla söküldüğünü’ belirtti.

Sulh Ceza Hakimliği’nin şikâyeti 24 saat içinde onayladığını belirten Yarkadaş, “Bir de ‘yargı çalışmıyor’ derler…” yorumunu yaptı. CHP’nin konuyla ilgili itirazlarının anında reddedildiğini belirten Yarkadaş, şunları kaydetti:

“CHP Bursa’nın Mudanya’da astığı ‘128 milyar dolar nerede?’ başlıklı afişleri savcılık kararıyla söküldü. Afişlerimizi şikayet eden kişi ise AKP Mudanya İlçe Başkanı. Savcı, şikayet üzerine karar veriyor, Sulh Ceza da 24 saat içinde onaylıyor. Bir de ‘yargı çalışmıyor’ derler..

Yargımızın göz yaşartan hızı bununla da sınırlı değil. CHP’nin itirazları anında reddediliyor. CHP Bursa şimdi mahkemeye gidecek. Ancak bu sırada Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, CB’ye hakaretten dolayı gece ifadeye çağırıldı.

“CHP’NİN SORUSU AKP’NİN KİMYASINI BOZDU”

CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı – Avukat Baran Güneş ilçe başkanımızın savunmasını üstlendi. Milletvekillerimiz, il ve ilçe yöneticilerimiz de Mudanya İlçe Başkanımızı yalnız bırakmadı. Tabii bu arada savcı izin vermediği için, Av. Baran Güneş soruşturma evraklarını alamadı. Belli ki; CHP’nin sorusu, AKP’nin kimyasını bozdu.”

Kılıçdaroğlu: 128 milyar dolar nerede? diye sormak her namuslu vatandaşın görevidir