Mudanya Belediyesi’nin ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sürüyor

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 3:26 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 3:26 pm

Pandemi süreci ile birlikte giderek artan psikolojik sorunların atlatılması, bu sorunlara çözüm odaklı yaklaşılması konusunda bireyleri desteklemeyi amaçlayan Mudanya Belediyesi, ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetini sürdürüyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Psikolog Özge Öztürk tarafından 2020 Eylül ayından bu güne geçen 5 aylık sürede 477 görüşme gerçekleştirildi. Danışanların yüzde 80’ini 20 yaşın üstündekiler oluşturdu. Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleriyle eğitimden sağlığa, kişisel bakımdan gıda ve yakacak yardımlarına, hasta nakil hizmetlerinden anne ve bebek sağlığına kadar ihtiyacı olan herkesin yanında yer aldıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Hayatın akışında ortaya çıkabilecek problemlerle baş etmekte zorluk yaşayan kişilere destek veriyoruz. Sağlıklı birey kavramı, bedenen ve ruhen sağlıklı olmak anlamını taşıyor. Daha mutlu daha huzurlu bir kent yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Pandemi süreciyle birlikte toplumun kaygı düzeyinin oldukça arttığını belirten Psikolog Özge Öztürk ise “Vatandaşların virüse yakalanma korkusunun kaygıya, uzun süre yaşanan kaygının da depresyona, umutsuzluğa sürüklediğini söyleyebiliriz. Bu süreçte yalnız olmadığımızı bilmek ve sosyal destek almak çok önemli. Şimdiye kadar başvuran danışanlar için ağırlıklı olarak yetişkinlerde; kaygı, depresyon, stres, öfke kontrolü, evlilik problemleri, boşanma adaptasyonu ve ile içi problemler yer alıyor. Gençlerde ise sınav kaygısı, aile içi sorunları ele alıyoruz. Çocuklarda da, sağlıklı sınırlar çizme, ebeveynler ile iletişimi düzenleme, kardeş ilişkileri ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.