29 Ekim’de Cumhuriyetin doğduğu kent, Mudanya’da kutlama programı

Yayın tarihi: 29 Ekim 2019 Salı 12:01 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2019 Salı 12:08 pm

Mudanya Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl da coşkuyla kutlayacak. Cumhuriyetin ilanının 96. yıldönümü kutlamaları kapsamında 29 Ekim akşamı düzenlenecek “Cumhuriyet Yürüyüşü”nün ardından, sevilen sanatçı Fatma Turgut sahne alacak.

 Milli bayramların coşkuyla yaşandığı Mudanya’nın kalbi Mütareke Meydanı’nda Bursalılar Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Mudanya Belediyesi, Cumhuriyetin ilanının 96’ıncı yıldönümünü, geleneksel “Cumhuriyet Yürüyüşü” ve konserle kutlayacak.

‘Fatma Turgut sahne alacak’

Kutlamalar 28 Ekim akşamı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayacak. 29 Ekim Salı günü Mudanya Kaymakamlığı’ndaki resmi programın ardından bayram yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kutlama etkinlikleri kapsamında saat 14.00’de ise yelkenli teknelerin kortej geçişi yapılacak. Kutlamalar kapsamında araç konvoyu ve İskele Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlenecek. Yürüyüşün ardından Mütareke Meydanı’nda sevilen sanatçı Fatma Turgut sahne alacak.

‘Cumhuriyetimizin doğduğu Mütareke Meydanı’nda buluşuyoruz’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Cumhuriyet değerleri ve kazanımlarına sonsuza dek bağlı olduğumuzu haykırmak için gelin Cumhuriyetimizin doğduğu Mütareke Meydanı’nda buluşalım. En büyük bayramımızı coşkuyla, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’mızda kutlayalım” diyerek, Bursalıları Cumhuriyetin doğduğu kent Mudanya’ya davet etti.