Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz dayanışma gününde gazetecilerle buluştu

Yayın tarihi: 13 Ocak 2020 Pazartesi 6:00 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2020 Pazartesi 6:10 pm

Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961’den itibaren “bayram” olarak kutlanan ancak, günümüzde “dayanışma” günü olarak anılan Gazeteciler Günü’nde çalışan, çalışamayan, çalıştırılmayan basın emekçileri Mudanya’da buluştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961’den itibaren “bayram” olarak kutlanan ancak, günümüzde “dayanışma” günü olarak anılan Gazeteciler Günü’nde çalışan, çalışamayan, çalıştırılmayan basın emekçileriyle bir araya geldi. Bursa’daki gazete, dergi, televizyon, haber siteleri, ajanslarda çalışan muhabir, kameraman, sayfa sekreteri, köşe yazarı basın emekçilerinin yanı sıra sektördeki daralmalar nedeniyle çalışamayan gazetecilerin katıldığı toplantıda ’nin yöneticileri de katıldı.

 

 

Gazetecilerin mücadele ve dayanışma gününde her türlü baskı ve zorluğa rağmen, büyük bir özveriyle halka doğruları aktarmak için mücadele eden gazetecilerle her zaman yan yana olacaklarını dile getiren Başkan Türkyılmaz, “Gazeteciler, ekonomik şartlara ve tüm baskılara rağmen meslek namusuyla, ısrarla gerçeğin peşinde koşmaya devam ediyorlar. Ancak içinde bulunduğumuz bu süreçte ifade özgürlüğünü kullanan basın emekçileri tutuklanıyor, düşünceleri baskı görüyor ve çoğunun yolları bağlı oldukları medya kuruluşlarıyla ayrılıyor.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, bugün ne yazık ki anlamını yitirmiş, her şeye rağmen gazetecilik yapmaya çalışan bir grup basın emekçisinin Dayanışma Günü’ne dönüşmüştür. Bu süreçte kalemini satmadan, eğilmeden, bükülmeden, düşüncelerini özgürce söyleyen, yazan, çalışan, çalışamayan tüm gazeteci dostlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yanlarında olduğumu belirtiyor, aydınlık bir gelecek için birlikte mücadele sözü veriyorum. Basının amiral gemisi Bursa’da, meslek örgütlerini de verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum” diye konuştu.