Mudanya 3. Kitap Fuarı kapılarını açtı

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 2:58 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 2:58 pm

Mudanya 3. Kitap Fuarı; “Gençlik ve Gelecek” temasıyla Mudanya’nın kalbi Mütareke Meydanı’nda kapılarını açtı. Fuarın açılış oturumlarında Müzisyen, Yazar ve Yönetmen Zülfü Livaneli, Akademisyen-Yazar Selçuk Şirin, Yönetmen Nebil Özgentürk, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ile yazarlar Hakkı Zariç ve Levent Turhan Gümüş kitapseverlerle buluştu.

Mudanya Belediyesi’nin Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle düzenlediği Mudanya Kitap Fuarı’nın üçüncüsü “Gençlik ve Gelecek” temasıyla kapılarını açtı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ev sahipliğinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, YAYKOOP Başkan Yardımcısı Elif Akkaya, CHP il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törenle açılan fuar 29 Ağustos’a kadar 75 yayınevi, akademisyen, gazeteci-yazar, müzisyen ve tiyatrocuları Bursalı kitapseverlerle buluşturacak.

Fuarın açılışında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yayıncılar Kooperatifi işbirliğiyle düzenlediğimiz bu buluşmayla, Bursa’da yaşayan tüm hemşehrilerimizle kitap dünyası arasında bir köprü kurmak istiyoruz. Bu kapsamda Yayıncılar Kooperatifi’ne, fuara katılarak Mudanya’nın kültür sanat hayatına önemli bir ivme kazandıracak her biri birbirinden değerli yazarlarımıza ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. YAYKOOP Başkan Yardımcısı Elif Akkaya ise Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a kültür ve sanata verdiği destekler nedeniyle teşekkür ederken, “Dünyayı ve ülkemizi sarsan pandemi 1,5 yıldır devam ediyor. Pandemi sırasında dört duvar arasında evlerimize adeta hapsolduğumuzda sığındığımız ilk şey kitaplar oldu. Kitapla birlikte artan ve daha da gelişen ana ihtiyaçlarımız içinde yer alan şey ise insana dokunmak, sosyalleşmek, okuduğunu konuşmak oldu. Kitapların daha çok yazılması için yazarlara, yayılması i içinse bu faaliyetlerin yapılmasına ve buluşmaya ihtiyacımız var. Vesile olan, emek veren herkese Yayıncılar Kooperatifi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.