Müdahale iddiası vardı! Sinan Oğan’dan seçim gecesi itirafı

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 2:52 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 5:06 pm

Cumhurbaşkanı adayı olmasına rağmen genel seçimin ikinci turunda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ı destekleyen Sinan Oğan, seçimin ilk turu için dikkat çeken bir itirafta bulundu.

Sinan Oğan, Kübra Par’la Farklı Açılar programına katıldı. Oğan, 14 Mayıs seçimlerine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Oğan ilk turun akşamı “Sakın 49 buçuktan 50 yapmaya kalkışmayın”  diyerek Cumhurbaşkanlığına haber gönderdiğini söyledi. Seçim gecesi sabaha kadar yayın yapan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Türkiye’de dürüst güvenilir seçim yapılamadığını, çeşitli benzer bir durumun bu seçimde de olduğunu ama atı alanın Üsküdar’ı geçemediğini söylemişti.

SİNAN OĞAN: SAKIN KALKIŞMAYIN

Sinan Oğan katıldığı programda şu ifadeleri kullandı:

“İlk tur seçim gecesinde ben Sayın Erdoğan’a haber gönderdim. Dedim ‘Sakın 49 buçuktan 50 yapmaya kalkışmayın. Bu ülkenin bu ekonomik krizde birinci turda çok zayıf bir şekilde çok cüzi bir miktarda kazanmasına vesile olmayın.’ Bu ne demekti biliyor musunuz? Tartışmaların olduğu bir Türkiye. Kazandı mı kazanmadı mı? Ben dedim ki önemli olan güçlü hükümetin ülkeyi yönetmesidir.”

MERDAN YANARDAĞ: ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇEMEDİ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ seçim gecesi şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben 2007’den itibaren, Türkiye’de dürüst güvenilir bir seçim yapılamadığını düşünüyorum. Çeşitli varsayımlar var, onları daha geniş bir zamanda tartışabiliriz. Ben benzer bir durumun bu seçimlerde de olduğunu ama atı alıp Üsküdar’ı geçemediklerini, buna izin vermediğimizi, Türkiye’nin kamuoyunun muhalefetinin ve bağımsız medyanın, bağımsız medyanın içinde de TELE1’in buna izin vermediğini düşünüyorum” 

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a çağrı: Fırsat bulduğumuz her alanda hatırlatacağız

Kaynak: TELE1